Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κολυμβηση: η κατερινα μπλιαμου θα ειναι πλεον προπονητρια :: 26/2/2006 20:16:13) 

Με την προπονητική θα ασχοληθεί η Κατερίνα Μπλιάμου που αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι της σε ηλικία 24 ετών.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΛΙΑΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Παλαίμαχη ετών 24!

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Σε ηλικία 24 ετών η Κατερίνα Μπλιάμου πήρε την απόφαση να κρεμάσει το… σκουφάκι της, μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά με μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η Σερραία πρωταθλήτρια του Άρη, είναι εδώ και αρκετό καιρό προπονήτρια στα προαγωνιστικά τμήματα των "κίτρινων" και ουσιαστικά διδάσκει στα παιδιά τα μυστικά για την πρώτη επαφή με το νερό. Η απόφασή της να σταματήσει την καριέρα της ως αθλήτρια παραξένεψε αρκετούς, η ίδια, όμως μίλησε για συνειδητή επιλογή. "Η απόφαση δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Κάποιοι αθλητές αποχωρούν μετά από μία κακή χρονιά, κάποιοι άλλοι προτιμούν να εγκαταλείψουν όταν βρίσκονται ψηλά", δήλωσε η Μπλιάμου στη "Θ Sports" και πρόσθεσε ότι "η περσινή χρονιά ήταν καταπληκτική, με το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς (4Χ100 ελεύθερο) και τα δύο μετάλλια, το χρυσό στα 100 μέτρα ύπτιο και το ασημένιο στα 50 μέτρα ύπτιο του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ένιωσα ότι δεν ήθελα να κολυμπώ άλλο. Βέβαια, αν ποτέ με χρειαστεί η ομάδα μου σε κάποια σκυταλοδρομία, τότε θα αγωνιστώ". ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του Άρη προσπάθησαν να πείσουν την Μπλιάμου να αλλάξει γνώμη, ενώ από την ομοσπονδία δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η ίδια η πρωταθλήτρια δηλώνει πικραμένη από τη στάση της ΚΟΕ, ενώ οι μνήμες από την περιβόητη υπόθεση ντόπινγκ του 2001, είναι ακόμη νωπές.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ της καθήκοντα η Μπλιάμου δηλώνει ενθουσιασμένη, όχι μόνο επειδή έρχεται σε επαφή με τα παιδιά, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. "Συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που σέβομαι και λατρεύω, τον κορυφαίο προπονητή Χρυσάφη Βαγγελακάκη. Γενικότερα, ο Άρης έχει τεράστια παράδοση στην κολύμβηση και η δυναμική του αποδεικνύεται όχι μόνο από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γρηγοριάδης, αλλά και από τα εκατοντάδες παιδιά που έρχονται στην ομάδα. Το τμήμα κολύμβησης θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, όταν τελειώσουν τα έργα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και μπει σε λειτουργία η ιδιόκτητη πισίνα του συλλόγου, διότι -κακά τα ψέματα- τα περισσότερα παιδιά φεύγουν από την κολύμβηση διότι δεν υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις", επισήμανε η νεαρή -πλέον- προπονήτρια.

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Μία δεμένη οικογένεια Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και περισσότερα από 100 παιδιά, έδωσαν το παρών χθες στην ετήσια γιορτή του κολυμβητικού τμήματος του Άρη, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο έφορος της ομάδας, Νίκος Μυλώσης ευχαρίστησε τους γονείς, τους οποίους χαρακτήρισε "μεγάλους χορηγούς του τμήματος", ενώ μεταξύ άλλων τιμήθηκαν ο Άρης Γρηγοριάδης (φωτογραφία), ο προπονητής του Χρυσάφης Βαγγελακάκης, ο πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Άρης Πολύζος, η Κατερίνα Μπλιάμου, η Ασπασία Πετραδάκη, οι προπονητές όλων των τμημάτων, ενώ μετάλλια και αναμνηστικά κύπελλα δόθηκαν στους κολυμβητές των τμημάτων υποδομής. Ευχή όλων ήταν να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εργασίες στην πισίνα του "Κλ. Βικελίδης".