Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ισοφαρισε το ρεκορ συνεχομενων εντος εδρας νικων :: 26/2/2006 19:07:30) 

ΕΣΠΑΣΕ Η ΓΚΙΝΙΑ: Ο Εστεμπάν Ερέρα στέλνει την μπάλα με κεφαλιά ψαράκι στα δίχτυα της Ξάνθης και κάνει το τελικό 2-0.

Η ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ: Ο Παναγιώτης Λαγός σουτάρει στο δοκάρι, η μπάλα βρίσκει στον Παβιό και καταλήγει στην εστία της ακριτικής ομάδας.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΩΝ

Δεν περνάει κανείς

Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Λάρισα, Ιωνικός, Πανιώνιος, Ακράτητος, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη και… συνεχίζει. Ούτε η θρακική ομάδα κατάφερε να σπάσει το εντός έδρας σερί του Ηρακλή, που πλέον έφτασε τις εννιά νίκες και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, που χρονολογείται από την περίοδο 1984-'85. Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ομάδα του Σάββα Κωφίδη επικράτησε το Σάββατο με 2-0 στο άδειο Καυταντζόγλειο (κόπηκαν μόλις 1.766 εισιτήρια) και επέστρεψε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Ο Έλληνας τεχνικός δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη, τόσο στα πρόσωπα της βασικής ενδεκάδας, όσο και στη διάταξή τους στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τον Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Σταύρο Λαμπριάκο στο κέντρο της άμυνας και τον Αλέξη Γαρπόζη στην κορυφή της επίθεσης. Το ρίσκο δεν βγήκε στον τεχνικό της Ξάνθης, ωστόσο ήταν εμφανής και η αδυναμία του Ηρακλή να απειλήσει την εστία του Πιζανόφσκι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο έγιναν μόλις δύο φάσεις άξιες αναφοράς. Στο 15' ο Μπάρκογλου κέρδισε δύο κόντρες, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Αμπάρης, ενώ στο 38' ο Γεωργιάδης απείλησε με κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να κυνηγήσουν τη νίκη. Στο 48' ο Ερέρα κέρδισε τις μονομαχίες με τους αμυντικούς της Ξάνθης, πλάσαρε τον Πιζανόφσκι, αλλά ο Τσέχος πορτιέρο έσωσε την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη -και μοναδική- τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Τοροσίδης επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αμπάρη. Στο 62' ο Ερέρα έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ελίχθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά φτάνοντας απέναντι από τον Πιζανόφσκι σούταρε άουτ. Το γκολ τελικά για τους "κυανόλευκους" ήρθε στο 66'. Ο Πρίττας πάσαρε στον Λαγό, εκείνος πλάσαρε τον Πιζανόφσκι στην κλειστή γωνία, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παβιό την έστειλε -άθελά του- στα δίχτυα.

Ο ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ έδωσε εντολή στον Λαμπριάκο να αφήσει την άμυνα και να περάσει στην επίθεση, ενώ έριξε στο παιχνίδι τον Ντελγάδο. Ο Κωφίδης απάντησε, φορτώνοντας τη μεσαία γραμμή με τρίτο ανασταλτικό μέσο (Λαβάλ), με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χώρος δράσης του Μάνσο, ο οποίος ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Ξάνθης. Ο Ηρακλής έψαχνε το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και το πέτυχε στο 83'. Ο Λαγός πάσαρε στον Επαλέ, εκείνος επιχείρησε παράλληλη σέντρα και ο Ερέρα οριζοντιώθηκε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν με τους παίκτες της Ξάνθης να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν τον Αμπάρη και τον κόσμο του Ηρακλή να αποθεώνει τον Κωφίδη. Τον δημιουργό αυτής της ομάδας.

ΟΙ "ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ" επέστρεψαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο για να παραμείνουν εκεί, θα πρέπει να μαζέψουν βαθμούς και εκτός έδρας, αρχής γενομένης από τα δύο επόμενα παιχνίδια σε Περιστέρι και Λιβαδειά.