Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι πειραιωτες διεσυραν την αεκ κι ανοιξαν την ψαλιδα :: 19/2/2006 22:40:29) 

Ο Οκκάς ίπταται και στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ

Ήρθε το τέλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 0 ΑΕΚ

Πρωτάθλημα τέλος πριν καν ακόμη αποχαιρετήσουμε τον Φλεβάρη… Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3 - 0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ξέφυγε εννιά βαθμούς από την Ένωση και διατήρηση το +12 από τον Παναθηναϊκό, δίνοντας απλώς νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς λιγκ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με το καλημέρα να ανοίξει το σκορ όταν ο Οκκάς πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας εκτελώντας τον Σορεντίνο. Η ΑΕΚ μετά το 15' ισορρόπησε, αλλά η ατολμία των χαφ και των επιθετικών δεν της επέτρεπε να κάνει φάσεις, με τον Ολυμπιακό να αγγίζει το γκολ στο 9' και στο 23' με τους Τζόρτζεβιτς και Τουρέ, ενώ ο τελευταίος στο 30' σημάδεψε το δοκάρι του Σορεντίνο.

Η ΑΕΚ ΑΠΕΙΛΗΣΕ μία φορά, αλλά στο 32' ο Λάκης καθυστέρησε και κόπηκε από τους αμυντικούς. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, ενώ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ανατολάκη στο 48' από την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Ο Σάντος στο 65' πέρασε τον Σοάρες αναζητώντας μια επιθετική λύση, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ριβάλντο με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0. Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει οριστικά, με την ΑΕΚ στο 75' να χάνει πάντως σπουδαία ευκαιρία με τον Λάκη και στο 77' ο Στολτίδης να δίνει νέο ενδιαφέρον μετά την αποβολή του (αγκωνιά στον Ίβιτς). Η Ένωση στο δίλεπτο 87'-88' έχασε απίστευτες ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο (κεφαλιά άουτ, σουτ στο δοκάρι) και Λάκη (έδιωξε ο Νικοπολίδης) για να έρθει ο Ριβάλντο στο 90' και με μοναδικό πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Την κίτρινη κάρτα του Τσίκινη (Μεσσηνίας) είδαν οι Ριβάλντο, Γεωργάτος, Γεωργέας, Λάκης, Τσιρίλο, Κόντης, Ίβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Σούρερ, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Τουρέ (85' Κωστούλας), Στολτίδης, Ριβάλντο, Οκκάς (64' Μπαμπανγκίντα), Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Γεωργέας, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Κατσουράνης, Εμερσον (81' Βενγλίνσκι), Τσάνκο (46' Ιβιτς), Σέζαρ (66' Σοάρες), Λάκης, Λυμπερόπουλος.