Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τις οκτω συνεχομενες νικες στο καυταντζογλειο εφτασε ο ηρακλης κοντρα στον οφη :: 12/2/2006 19:23:25) 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ: Ο Ζοέλ Επαλέ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και πανηγυρίζει με θεαματικό τρόπο.

ΤΙΣ ΟΚΤΩ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

Απόρθητο κάστρο

Ποτέ στο παρελθόν το Καυταντζόγλειο δεν υπήρξε η έδρα φόβητρο για τους αντιπάλους. Σιγά-σιγά όμως ο Σάββας Κωφίδης και οι παίκτες του το μετατρέπουν σε απόρθητο κάστρο. Ο ΟΦΗ αποτέλεσε το όγδοο κατά σειρά θύμα των "κυανόλευκων", οι οποίοι κυνηγούν πλέον το ρεκόρ της περιόδου 1984-'85, όταν πέτυχαν εννιά νίκες στη σειρά.

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Το παιχνίδι θεωρούταν δύσκολο, με δεδομένη την ανάγκη του ΟΦΗ για βαθμό ή βαθμούς και το γεγονός ότι ο Ηρακλής προερχόταν από μία κακή εμφάνιση στην Τούμπα. Εξελίχθηκε όμως, σε υγιεινό περίπατο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έφτασε στο πιο ξεκούραστο τρίποντο της περιόδου.

ΠΙΕΣΗ στα 3/4 του αγωνιστικού χώρου ζήτησε ο Κωφίδης από τους παίκτες του, καθώς από την παρακολούθηση του ΟΦΗ διαπίστωσε ότι οι Κρητικοί είναι επιρρεπείς στα λάθη. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα, καθώς το δίδυμο Κωνσταντινίδη-Γκονζάλες μόνο σιγουριά δεν προσέφερε. Με τον Γεωργιάδη σε μεγάλα κέφια και τον Επαλέ να κάνει ό,τι θέλει τους αντιπάλους του, το γκολ φαινόταν θέμα χρόνου. Και τελικά επιτεύχθηκε με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου. Ο Γεωργιάδης ευνοήθηκε από τις κόντρες στη μεγάλη περιοχή και με αριστερό πλασέ "κρέμασε" τον Σηφάκη (1-0).

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Κωφίδη ενέτειναν την προσπάθειά τους μετά το γκολ, και "άγγιξαν" το δεύτερο στο 25', αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Παπαζαχαρίας με προβολή στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πρίττας την σπρώχνει προς τα δίχτυα, αλλά πριν περάσει τη γραμμή χτύπησε στο σώμα του Γκονζάλες και πέρασε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πουρσανίδης επιχείρησε μακρινό πλασέ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά με κεφαλιά ο Κωνσταντινίδης παραχώρησε κόρνερ. Το μονότερμα του Ηρακλή συνεχίστηκε με μία καλή επέμβαση του Σηφάκη σε μονοκόμματο σουτ του Κατσαμπή (39'). Το 2-0 έγινε τελικά στο 41', με εκτελεστή τον Επαλέ. Ο Καμερουνέζος εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Γκονζάλες και με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του ημιχρόνου οι "κυανόλευκοι" έχασαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 42' ο Σηφάκης έκανε λάθος, ο Ερέρα έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά άργησε να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς του ΟΦΗ να απομακρύνουν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, έπειτα από την παράλληλη σέντρα του Σνάουτσνερ.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ οι παίκτες του Ηρακλή χαλάρωσαν κάπως, δίνοντας χώρο στον ΟΦΗ. Η μοναδική όμως φάση που ανησύχησε τον Αμπάρη ήταν στο 66', όταν ο Μαχλάς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα. Η μεγάλη ευκαιρία ανήκε πάλι στους "κυανόλευκους", όταν η γυριστή κεφαλιά του Κατσαμπή από φάουλ του Καπετάνου, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραφωνία του προχθεσινού αγώνα, η απουσία του κόσμου. Ούτε τρεις χιλιάδες δεν ήταν οι φίλοι του Ηρακλή που πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Καυταντζόγλειο. Νούμερο που μόνο τιμητικό δεν είναι για μία ομάδα που παίζει (ίσως) το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δείχνει ικανή να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από μία τριετία.