Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( "ευκαιρία για τον ολυμπισμό"! ) 

Μεγάλη ευκαιρία για να τονωθεί το ολυμπιακό ιδεώδες θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

"Ευκαιρία για τον Ολυμπισμό"!

Ως μοναδική ευκαιρία για τον ολυμπισμό χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής του 2004, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. "Η χώρα μας μπορεί να δώσει στο ολυμπιακό κίνημα μία νέα ώθηση, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τα σκάνδαλα", τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, χθες, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου συνεργασίας του "Αθήνα 2004" με την εταιρία, που επιλέχτηκε για χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοργάνωσης.

"Επειδή οι μέρες είναι…πονηρές πρέπει να σας πω ότι για την Ελλάδα, όλα αυτά είναι μια ευκαιρία για το μεγάλο στόχο: της επαναθεμελίωσης και επαναπροσδιορισμού του ολυμπιακού ιδεώδους".

Το σκάνδαλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση την Αθήνα, σχολίασε και ο διευθύνων σύμβουλος του "Αθήνα 2004", Κωνσταντίνος Μπακούρης. "Εμείς προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς αγώνες. Νομίζω, η δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ότι η Αθήνα δεν εμπλέκεται στα σκάνδαλα, μας καλύπτει πλήρως. Η επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας λειτούργησε θαυμάσια".

Ο Σπύρος Καπράλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Αθήνα 2004" αλλά και ο μοναδικός από το 15μελές συμβούλιο, που ήταν και στην επιτροπή διεκδίκησης, επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν έχει τίποτε να φοβάται, καθώς διεκδίκησε τους αγώνες επαγγελματικά και με άψογο τρόπο. "Όλα όσα υποστηρίζονται δεν έχουν βάση και η Αθήνα θα διοργανώσει τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει πολλά στο ολυμπιακό κίνημα".

Ο οργανισμός "Αθήνα 2004", εξάλλου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο πολύ σύντομα θα εκλέξει και τον τεχνικό σύμβουλο της διοργάνωσης.