Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τριπλή εκπροσώπηση ) 

ΣΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΛΟ" ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

Τριπλή εκπροσώπηση

Με μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, παρά την κακοδαιμονία, που κυνηγάει τα ελληνικά πληρώματα, συνεχίζεται στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας.

Τρία σκάφη μας κατάφεραν να μπουν στο "χρυσό στόλο" της διοργάνωσης. Οι Κοσματόπουλος - Τριγκώνης στα 470 ανδρών, τερμάτισαν δεύτεροι (είχαν μία 6η θέση, μία 8η και μία άκυρη κούρσα) και οι Μπεκατώρου - Τσουλφά στην ίδια κλάση των γυναικών βγήκαν πρώτες (είχαν δύο πρωτιές, ενώ στην τρίτη ιστιοδρομία εγκατέλειψαν, γιατί η Αιμιλία Τσουλφά έπεσε στη θάλασσα). Σήμερα τα 470 ξεκινάνε από την "αρχή", αφού τα προηγούμενα αποτελέσματα στον "χρυσό στόλο" της διοργάνωσης δεν μετράνε.

Στο "χρυσό στόλο" όμως προκρίθηκε και ο Αντώνης Μπουγιούρης, που στα Λέιζερ Στάνταρ κατέλαβε την 7η θέση (16 βαθμοί) και μπήκε στα τελικά της κλάσης. Με κούρσες 5 και 13 ολοκλήρωσε τα προκριματικά και φιλοδοξεί τις επόμενες μέρες να βρεθεί κοντά στα μετάλλια. Σ' αυτή την κλάση τα προηγούμενα αποτελέσματα μεταφέρονται στην τελική φάση.

Άτυχη ήταν και η Δημητρακοπούλου στην πρεμιέρα των Γιούροπ, όταν στην προσπάθειά της να πάρει καλή εκκίνηση, χτύπησε στο άλμπουρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Στα Φιν, ο Κοντογούρης, παρά τη 39η και τη 42η θέση στις δύο κούρσες, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας νέων, αλλά οι διαφορές με τους διώκτες του έχουν μικρύνει. Βέβαια, η ατυχία τον "χτύπησε" και στις δύο ιστιοδρομίες, καθώς στην 1η σχίσθηκε το πανί του και στην 2η είχε πρόβλημα με τον ιμάντα. Όσο για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου οι μέτριες εμφανίσεις του συνεχίσθηκαν και μετά από τέσσερις κούρσες είναι 21ος μεταξύ 71 αθλητών.