Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λιον- μιλαν με αποντα τον ζουνινιο :: 28/3/2006 19:41:53) 

Η απουσία του τιμωρημένου Ζουνίνιο αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό τη Λιόν.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗ,

ΛΙΟΝ- ΜΙΛΑΝ ΜΕ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟΝ ΖΟΥΝΙΝΙΟ

Μπορεί και χωρίς;

Η Ίντερ φαβορί έναντι της Βιγιαρεάλ

Μετρά 7 νίκες και 1 ισοπαλία σε 8 ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος, έχει κερδίσει δικαίως τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ της χρονιάς, ωστόσο καλείται απόψε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύπειρης Μίλαν χωρίς τον αδιαμφισβήτητο "MVP" της.

Η Λιόν φιλοξενεί τους "ροσονέρι" χωρίς τον τιμωρημένο Ζουνίνιο, που φέτος δεν είναι μόνο "εγκέφαλος", αλλά και 1ος σκόρερ των πρωταθλητών Γαλλίας (4 γκολ, όλα με φάουλ!).

Ο Ζεράρ Ουγιέ ετοιμάζει για την 11άδα τον Πεντρετί, που θα πρέπει να αποδείξει ότι… χωράει στα παπούτσια του Βραζιλιάνου. Για τη Λιόν, ωστόσο, αποτελεί πρόκληση ο τελικός στο Παρίσι, προκειμένου να μιμηθεί τη Μαρσέιγ του '93, τη μόνη "Γαλλίδα" που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Μίλαν των 6 τροπαίων και των 10 τελικών Τσάμπιονς λιγκ υπερτερεί σαφέστατα σε εμπειρίες, παρά τις απουσίες των βετεράνων Σταμ και Καφού, ενώ διαθέτει τον 1ο σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, τον Αντρέι Σεφτσένκο που μετρά ήδη 8 γκολ και συνεχίζει…

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ(!) που διατηρεί ακόμη μετά από 8 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις φέτος (με 6 ισοπαλίες, πάντως) καλείται να διατηρήσει η πρωτάρα σε τέτοιο επίπεδο αγώνων Βιγιαρεάλ στο "Μεάτσα" εναντίον της Ίντερ. Οι "νερατζούρι" και μεγαλύτερη εμπειρία διαθέτουν και περισσότερη ποιότητα, ενώ επιπρόσθετα το Τσάμπιονς λιγκ αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική δίοδο για να μην πάει χαμένη άλλη μια σεζόν. Στην Ίντερ δεν υπολογίζουν τον τραυματία Φίγκο, αλλά και το "κίτρινο υποβρύχιο" μετρά αρκετές απουσίες (Αρουαμπαρένα, Τακινάρντι, Χοσίκο).