Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο φαμπρεγκας ηγετης της νεας αρσεναλ :: 29/3/2006 19:10:25) 

Ο νέος ηγέτης της Άρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγκας σε δράση.

Ο ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

"Σημαιοφόρος" ετών 18

Ο έφηβος Ισπανός γράφει ιστορία στους "κανονιέρηδες"

Πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ στα 15 του, όταν τον άρπαξε σχεδόν τζάμπα ο πάντα εύστοχος στο "παιδομάζωμα" Αρσέν Βενγκέρ από τους μικρούς της Μπαρτσελόνα. Επειδή, μάλιστα, τότε οι Καταλανοί είχαν ένα χρέος προς τους "κανονιέρηδες" από τις μεταγραφές των Όβερμαρς και Πετί, δεν κυνήγησαν νομικά τους Άγγλους, όπως θα μπορούσαν.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗ, β

Ίσως γιατί θεώρησαν ότι ο Σεσκ Φάμπρεγκας ήταν ένας συνηθισμένης αξίας πιτσιρίκος, από εκείνους που παράγουν με το… κιλό οι ακαδημίες τους.

Αλίμονο, όμως… Ο γεννημένος τον Μάιο του 1987(!) Φάμπρεγκας ήδη καθιερώθηκε ως διάδοχος του Πατρίκ Βιεϊρά! Με απίστευτη ωριμότητα, ο "MVP" του Μουντιάλ Παίδων του 2003, Σεσκ, πήρε από το… χέρι τους λοιπούς αμούστακους της Άρσεναλ -Σεντερός, Εμπουέ, Φλαμινί, Ρέγιες, Τουρέ και Χλεμπ- και τους οδηγεί στον πρώτο ημιτελικό Τσάμπιονς λιγκ της ιστορίας του κλαμπ!

Ενάντια στη Γιουβέντους και τον… δάσκαλό του, Βιεϊρά, ο Φάμπρεγκας πέτυχε αυτοπροσώπως το 1-0 με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, "σερβίρισε" έτοιμο το 2-0 στον Ανρί και έδειξε γιατί θωρείται βέβαιος για την 23άδα της Ισπανίας στο Μουντιάλ. Ακόμη και ο Ανρί, που είχε κάθε λόγο να… αφρίσει για εκδίκηση από τη Γιούβε, όπου τον έβγαλαν άχρηστο το 1999, έμεινε σε ρόλο κομπάρσου, αφήνοντας τον Σεσκ να αλωνίζει…

Στην Άρσεναλ πρωτόπαιξε σε ηλικία 16 ετών και 177 ημερών εν έτει 2003, πέρσι είχε την πρώτη του "γεμάτη" σεζόν (37 συμμετοχές / 3 γκολ) στο πλευρό του Βιεϊρά και φέτος έγινε… πρώτο βιολί (38 συμμετοχές / 3 γκολ). "Ακόμη μεγαλώνει. Κι όσο ωριμάζει αγωνιστικά, θα γίνεται καλύτερος", εξήγησε για την ανακάλυψή του ο Βενγκέρ. Γνωρίζει, άλλωστε, πως τα επτά σερί 90λεπτα χωρίς να δεχτεί γκολ στο Τσάμπιονς λιγκ, η Άρσεναλ τα οφείλει πρώτιστα στην ανασταλτική δραστηριότητα του Φάμπρεγκας.