Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο γιωργος ορφανος θα εγκαταστησει υπηρεσιες στη θεσσαλονικη :: 15/3/2006 19:28:18) 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ της "Μακεδονίας" για τα παραρτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιττός πια ο ΓΓΑ!

Μετά την εγκατάσταση του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός συνεχίζει την θεσμική αποκέντρωση και εντός λίγων ημερών θα λειτουργήσουν γραφεία του υφυπουργείου και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, επισήμανε πως πλέον δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης γενικού γραμματέα Αθλητισμού

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ της "Μακεδονίας". Άλλωστε και σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε επισημάνει, ότι είναι αναγκαία αυτή η κίνηση για την εξυπηρέτηση όσων εμπλέκονται με τον αθλητισμό.

ΟΙ ΝΕΕΣ υπηρεσίες θα στεγαστούν στο Καυταντζόγλειο και σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, είναι να "επισπεύδονται και να διεκπεραιώνονται διαδικασίες, να γίνεται πιο εύκολα η δουλειά αθλητών, συλλόγων και φορέων της Βορείου Ελλάδος και να μη χρειάζεται να κατεβαίνουν στην Αθήνα χάνοντας χρόνο και χρήματα στις μετακινήσεις. Οι υπάλληλοι από τη Θεσσαλονίκη, θα έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους υπαλλήλους της γενικής γραμματείας Αθλητισμού στην Αθήνα και έτσι θα αποφευχθεί η γραφειοκρατία".

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Αθλητισμού ξεκαθάρισε στη "Μακεδονία" ότι δεν πρόκειται να τεθεί κάποιος επικεφαλής των υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. στη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο του γενικού γραμματέα Βορείου Ελλάδος ή του Ειδικού Γραμματέα Αθλητισμού, θέση που είχε θεσμοθετηθεί επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου. "Από τη στιγμή που ο υφυπουργός είναι Βορειοελλαδίτης δεν έχει νόημα να υπάρξει τέτοια θέση. Προσωπικά, έχω ιδία γνώση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Φυσικά, ο επόμενος υφυπουργός Αθλητισμού, εφόσον προέρχεται και από άλλη πόλη, θα μπορεί να τοποθετήσει κάποιο στέλεχος στα γραφεία της Βορείου Ελλάδος, με καθήκοντα που θα του αναθέσει", τόνισε ο κ. Ορφανός, που συμπλήρωσε πως "προσωπικά θεωρώ ότι και η θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού είναι περιττή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η δομή στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Παλαιότερα, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Αυτή την εισήγηση έκανα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τοποθετηθεί γενικός γραμματέας. Αλλωστε δεν είναι μία απόφαση της δικής μου αρμοδιότητας".