Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πρέσβειρα επί τιμή ) 

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Πρέσβειρα επί τιμή

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αν μη τι άλλο από τις πιο γνωστές Ελληνίδες στο διεθνή χώρο. Η προσπάθειά της να φέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα την έκανε διάσημη! Από χθες και επίσημα η κ. Αγγελοπούλου ανέλαβε πρέσβειρα επί τιμή της χώρας μας για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Η ελληνική κυβέρνηση της απέδωσε από χθες και επίσημα τον τίτλο αυτό, σε τελετή στο υπουργείο Εξωτερικών.

"Είναι τιμή μου που ορκίζομαι και αναλαμβάνω καθήκοντα. Ευχαριστώ την πολιτεία, έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά…" είπε η κ. Αγγελοπούλου, την ώρα που δεχόταν τις ευχές του υπουργού Εξωτερικών Θόδωρου Πάγκαλου. "Σιδεροκέφαλη" της είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και διευκρίνισε ότι στο τέλος του μήνα η Γιάννα Αγγελοπούλου θα έχει την πρώτη της αποστολή, σε διάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον πολιτισμό στο Τόκιο. "Στο μέλλον -είπε ο κ. Πάγκαλος- θα ανατεθούν στην κ. Αγγελοπούλου αρκετά καθήκοντα για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες παγκοσμίως".

Είναι αν μη τι άλλο η ιδανική επιλογή για την προώθηση του Αθήνα 2004 και ο ρόλος της θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ η ίδια αναμένεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις σχέσεις της με την ΔΟΕ αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.