Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οταν ο ζοέλ συνάντησε τον αντρέι :: 22/3/2006 17:54:33) 

Οταν ο Ζοέλ συνάντησε τον Αντρέι

Οι αρχηγοί του Ηρακλή σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ, λίγο πριν από το πρώτο σέρβις στο φάιναλ φορ του Τσάμπιος λιγκ της Ρώμης, τα λένε περί… κούπας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

Το καλοκαίρι του 1999, ένας Σλοβάκος έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του πετοσφαιρικού Ηρακλή. Το όνομά του; Αντρέι Κράβαρικ. Ήρθε σε μία μέτρια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και τη μετέτρεψε σε μία εκ των κορυφαίων του κόσμου. Η ίδια ιστορία περίπου, επαναλαμβάνεται επτά χρόνια αργότερα, με διαφορετικό όμως πρωταγωνιστή και διαφορετικό πεδίο δράσης.

Ο… Κράβαρικ του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, είναι Καμερουνέζος και ονομάζεται Ζοέλ Επαλέ. Φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα σε μία εποχή, που κανείς δεν ήξερε αν θα υπάρχει Ηρακλής μετά από ένα μήνα και σε λιγότερο από ένα χρόνο, ανάγκασε ολόκληρη την Ελλάδα να μιλάει για μία ομάδα-πρότυπο. Λίγο πριν από το φάιναλ φορ της Ρώμης, οι δύο ηγέτες του Ηρακλή συναντήθηκαν για πρώτη φορά και η "Μακεδονία" ήταν παρούσα.

Το ραντεβού δόθηκε στο Κατσάνειο. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Επαλέ, ο Κράβαρικ έσπευσε να τον υποδεχτεί ως καλός οικοδεσπότης, σφίγγοντάς του το χέρι. Αυτό ήταν. Ο πάγος έσπασε και ακολούθησε μία φωτογράφηση, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Ο φωτογράφος έμπλεξε στην κίνηση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για περίπου ένα δεκάλεπτο. Η καλύτερη ευκαιρία για να καθίσουν οι δυο τους στο κυλικείο του Κατσάνειου και να τα πουν.

Δύο από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της κερκίδας του Ηρακλή ανταλλάσσουν φανέλες και ευχές για την κατάκτηση των στόχων. Το παρασκήνιο της φωτογράφησης και το… ευχολόγιο στη ΣΕΛΙΔΑ 29.