Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ζοελ επαλε και αντρεϊ κραβαρικ οδηγουν τις ευρωπαϊκες φιλοδοξιες του ηρακλη :: 22/3/2006 17:54:11) 

Ζοέλ Επάλε και Αντρέι Κράβαρικ αντάλλαξαν φανέλες, αλλά όχι και ρόλους. Η διαφορά ύψους βλέπετε…

Για λίγα δευτερόλεπτα, οι δύο άσοι του Ηρακλή κατάφεραν να παραμείνουν σοβαροί. Η φωτογραφία είναι συλλεκτική.

Η ομάδα βόλεϊ των πανκορασίδων έκανε το χατήρι του "Μπότσο" και φωτογραφήθηκε σε πλήρη σύνθεση με τον "συνάδελφο" του, Ζοέλ Επαλέ.

ΖΟΕΛ ΕΠΑΛΕ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΪ ΚΡΑΒΑΡΙΚ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Δίδυμο Ευρώπης στο Κατσάνειο

Ο ένας ηγείται της προσπάθειας των κυανόλευκων για έξοδο στην Ευρώπη και ο άλλος ετοιμάζεται να καρφώσει την κορυφή

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Φωτογραφίες ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

Ώρα 4μ.μ. Το πολυτελές τζιπ του Επαλέ παρκάρει έξω από το Κατσάνειο. Ο Κράβαρικ αντιλαμβάνεται την παρουσία του και βγαίνει μέχρι την είσοδο για να τον υποδεχτεί. Ο Καμερουνέζος κοιτάει το χώρο απορημένος. "Εδώ παίζετε; Είχα παρακολουθήσει πέρσι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αλλά ήταν σε άλλο γήπεδο". "Είχες έρθει στον Εύοσμο. Εκεί παίζουμε στην Ευρώπη και στα τελικά του πρωταθλήματος. Εδώ παίζουμε στην κανονική διάρκεια. Σαν κλουβί δεν είναι;", ήταν το ρητορικό ερώτημα του Κράβαρικ.

Ο "Μπότσο", γνωστό πειραχτήρι, προκάλεσε τον Επαλέ σε μονομαχία. "Για εννιά χρόνια έπαιζα τερματοφύλακας. Ήμουν πολύ καλός. Σαν τον Μπούτσεκ. Από μακριά δεν τρώω γκολ με τίποτα. Βάζω και στοίχημα". Ο "Τζο" δεν έκανε πίσω: "Η επόμενη φωτογράφηση θα γίνει στο Καυταντζόγλειο με ποδοσφαιρικά παπούτσια. Εκεί θέλω να σε δω".

Ο φωτογράφος έφτασε και οι δύο άσοι, φορώντας ο ένας την φανέλα του άλλου, εμφανίστηκαν στο γήπεδο όπου έκανε προπόνηση η ομάδα των παγκορασίδων. "Ο Κράβαρικ", φώναξε κάποια από τα κορίτσια και τα υπόλοιπα έστρεψαν το βλέμμα τους προς την είσοδο. "Ο άλλος δεν είναι ο Επαλέ;", ρώτησε κάποιο άλλο. "Κορίτσια, θα κάνουμε πέντε λεπτά αποθεραπεία, για να γίνει η φωτογράφηση και συνεχίζουμε", τους είπε ο προπονητής τους και σε κλάσματα δευτερολέπτου άδειασαν τον χώρο.

Κράβαρικ και Επαλέ στήθηκαν στο φιλέ και αφέθηκαν στα χέρια του φωτογράφου. Κάποια στιγμή ο Καμερουνέζος έδειξε διάθεση να καρφώσει και ο Σλοβάκος ύψωσε τα χέρια του για μπλοκ. "Άσε καλύτερα. Χωρίς άλμα με σταματάει", σχολίασε ο Επαλέ, για να απαντήσει ο Κράβαρικ. "Και εγώ αν προσπαθήσω να σου πάρω τη μπάλα, το πιο πιθανό είναι να σπάσω καμία μέση". Λίγο πριν αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και καθίσουν στις κερκίδες, ο "Μπότσο" ζήτησε από τα κορίτσια να φωτογραφηθούν μαζί τους. "Ελάτε και εσείς για να βγούμε μία φωτογραφία. Αν δεν μας αφήνατε, δεν θα γινόταν η φωτογράφηση", τους είπε και όλες έτρεψαν να στοιβαχτούν δίπλα στους δύο άσους.

Στο φινάλε της φωτογράφησης, αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές. "Φέτος θα βγείτε Ευρώπη. Είμαι σίγουρος. Μακάρι και εσύ Ζοέλ να βγεις πρώτος σκόρερ", είπε ο Κράβαρικ, ενώ ο Επαλέ ευχήθηκε το κύπελλο στην Ρώμη: "Μακάρι να πετύχετε φέτος αυτό που δεν καταφέρατε πέρσι".

Υ.Γ. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την υπεύθυνη των καταστημάτων της ΠΑΕ, Τίνα Αδαμάκου, καθώς και τους υπεύθυνους του τμήματος των παγκορασίδων, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν για την πραγματοποίηση της φωτογράφησης.