Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αλλάζει χέρια η Λίβερπουλ!

Από απλή φημολογία, τα περί αλλαγής ιδιοκτησίας στη Λίβερπουλ απέκτησαν υπόσταση, καθώς ο ίδιος ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα, ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με υποψηφίους επενδυτές, που ενδέχεται να αποκτήσουν ακόμη και τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου! Αν και δεν ανακοινώθηκε το όνομα των αγοραστών, έχει ήδη διαρρεύσει ότι πρόκειται για όμιλο επιχειρηματιών με επικεφαλής τον ζάπλουτο Ισπανό Χουάν Βιγιαλόνγκα, επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών "Telefonica". Η ιδιοκτήτρια οικογένεια Μουρς φέρεται να κοστολογεί τη Λίβερπουλ περί τα 300 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν για τους "κόκκινους" έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί επιχειρηματίες: ο Ταϊλανδός Ταχσίν Σιναβάτρα, οι Αμερικανοί Ρόμπερτ Κραφτ, Μάικ Τζέφρις και ο Άγγλος Στιβ Μόργκαν.

Βολές Φίγκο για Πέρεθ

"Τσίρκο" χαρακτήρισε τη μέχρι το καλοκαίρι ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, ο Λουίς Φίγκο, επικρίνοντας τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, για τις επιλογές του: "Οι επιλογές του γίνονταν με εμπορικά κριτήρια, όχι αγωνιστικά. Επίσης, οι περιοδείες κάθε καλοκαίρι έκαναν την ομάδα… Χάρλεμ Γκλομπτρότερς". ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από την τοποθέτηση του Ζεπ Μπλάτερ περί "κήρυξης πολέμου" στην "G14" κράτησε η ΟΥΕΦΑ. Υψηλόβαθμα στελέχη χαρακτήρισαν "άκαιρα και διόλου διπλωματικά" τα σχόλια του προέδρου της ΦΙΦΑ, ειδικά σε μια τέτοια "ευαίσθητη" περίοδο…

Ξεκίνησε ο Τότι

Καλά νέα έλαβε ο Μαρτσέλο Λίπι ενόψει Μουντιάλ. Ο Φραντσέσκο Τότι ξεκίνησε προπονήσεις και θα είναι πανέτοιμος στις αρχές Μαΐου, ενώ και ο Κριστιάν Βιέρι γλίτωσε τα χειρότερα και θα επιστρέψει σε έναν μήνα.

ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ, ένας έξω για την Ισπανία. Ο Τσάβι, της Μπαρτσελόνα, προπονήθηκε για πρώτη φορά χθες, μετά από τετράμηνη αποχή κι ίσως προλάβει το Μουντιάλ. Αντίθετα, η καθυστέρηση στην αποθεραπεία του Βιθέντε της Βαλένθια, από τη ρήξη χιαστών, τον θέτει εκτός Μουντιάλ.

Ανοιγμα Τσέλσι στις ΗΠΑ

Συνεργασία με την αμερικάνικη λίγκα "MLS" ανακοίνωσε η Τσέλσι, στο πλαίσιο του "ανοίγματος" που επιχειρεί στην αγορά των ΗΠΑ.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ για έναν χρόνο τη συνεργασία του με τη Ρέντινγκ ο Στιβ Κόπελ. Ο άλλοτε διεθνής άσος της Μάντσεστερ οδήγησε προ ημερών τους "βασιλικούς" στην παρθενική τους άνοδο στην πρέμιερ λιγκ.