Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μνήμες σεβίλλης για τη στεάουα :: 8/3/2006 18:41:26) 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

Μνήμες Σεβίλλης για τη Στεάουα

Εμπνευσμένη από την 20ή επέτειο του έπους του '86, όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Σεβίλλη, η αναγεννημένη Στεάουα αναζητεί φέτος νέες σελίδες δόξας. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε απόψε στο Βουκουρέστι, όπου 42.000 θεατές δημιούργησαν προ πολλού "sold out", να αναμετρηθεί με μια εκπρόσωπο της Ανδαλουσίας, την Μπέτις, στον δρόμο για τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το οποίο όσο εξελίσσεται, τόσο πιο συναρπαστικό γίνεται!

Η Ρόμα, πάλι, αν και πρώτο φαβορί για το τρόπαιο, με βάση τη λογική, αλλά και τις… αποδόσεις του στοιχήματος, δεν θα έχει εύκολη δουλειά στο Μίντλεσμπρο, όχι μόνο γιατί ξέμεινε από επιθετικούς (οι Τότι, Μοντέλα και Νοντά έμειναν στη Ρώμη), αλλά και γιατί οι Άγγλοι δεν παραδίδονται εύκολα, ειδικά στο σπίτι τους.

Εξαιρετικά ισορροπημένη μοιάζει η αναμέτρηση της Λιλ με τη Σεβίλλη (χωρίς Ταβλαρίδη, Ατσίμοβιτ οι Γάλλοι, έξω ο Μαρέσκα για τους Ισπανούς), όπως και της "πρωτάρας" σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Παλέρμο με την πολύπειρη Σάλκε (χωρίς Κουράνι). Όσο για το πανίσχυρο Αμβούργο, φιλοξενείται από τη δεύτερη εκπρόσωπο της Ρουμανίας, την απίθανη Ραπίντ, που διαρκώς ξεπερνά τον εαυτό της, ενώ ακλόνητο φαβορί μοιάζει η Μαρσέιγ απέναντι στη ρωσική Ζενίτ, παρά τις απουσίες των Μαουλιντά, Παζίς και Τσάνα.

* Ο 4ος γύρος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ: Ραπίντ Βουκουρεστίου - Αμβούργο, Παλέρμο - Σάλκε, Στεάουα - Μπέτις, Λιλ - Σεβίλλη, Βασιλεία - Στρασβούργο, Μαρσέιγ - Ζενίτ, Ουντινέζε - Λέφσκι Σόφιας, Μίντλεσμπρο - Ρόμα. Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 15 και 16 Μαρτίου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου στο Αϊντχόφεν.