Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι καταγγελιες προπονητη υπονομευουν το αθλημα ) 

Βήματα προς τα πίσω κάνει η ελληνική κωπηλασία, εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων, κάποιων ατόμων του χώρου.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Φρένο στους κόπους μιας ζωής

Ιδανικοί αυτόχειρες είναι οι άνθρωποι της κωπηλασίας. Τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν περισσότερα αγωνίσματα ως ολυμπιακές κατηγορίες με άμεσο συμφέρον για τους αθλητές, οι οποίοι απεγνωσμένα ψάχνουν κίνητρα, ορισμένοι για προσωπικούς λόγους βάζουν φρένο στους κόπους μιας ζωής.

Ο Ηρακλής Μαρκέλης του ΝΑΟΚΘ υποχρεώθηκε να διακόψει τη φοίτησή του, ύστερα από έξι μήνες παρακολούθησης στο τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά από καταγγελία, ότι κακώς εγγράφηκε, αφού το αγώνισμά του -το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών- δεν ανήκει στα "ευεργετηθέντα", που κινούνται σε ολυμπιακή τροχιά.

Ο νεαρός κωπηλάτης, μαζί με άλλους τρεις συναθλητές του πήρε την τρίτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο νέων (Γιάννενα) στο συγκεκριμένο αγώνισμα, όταν κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν το κύρος του θεσμού, μένοντας στον τίτλο "κύπελλο Εθνών". Η πολιτεία ορθώς ανεγνώρισε τους αγώνες ως παγκόσμιο κύπελλο, αλλά δεν φανταζόταν, ότι κάποιος θα υπονόμευε την κοινή προσπάθεια.

Διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν γνωστό προπονητή να δείχνει ιδιαίτερη επιμονή στην υπόθεση και να πετυχαίνει, τελικά την "ανατροπή της κωπηλασίας", ικανοποιώντας έτσι ένα καπρίτσιο του, από μία προσωπική κόντρα, όταν κάποιο δικό του πλήρωμα δεν μπήκε στην αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, συναντώντας τότε την άρνηση της τεχνικής ηγεσίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ιστιοπλοΐα έχει περάσει τις επιτυχίες των σκαφών 420 στα…πανεπιστήμια (η κατηγορία δεν είναι ολυμπιακή), το μπιλιάρδο έχει μπει στην ίδια κατεύθυνση και η τεχνική κολύμβηση αξιοποιείται ανάλογα… Η κωπηλασία λοιπόν δεν μπορεί να βρει τη διαφορά ανάμεσα στις ελαφριές και βαριές κατηγορίες διαφόρων αγωνισμάτων της, όταν όλοι οι σχετικοί γνωρίζουν ότι η μία κατηγορία έπεται της άλλης και ότι η ελαφριά κατηγορία είναι αυτή στην οποία στηρίζεται η δυναμική του αθλήματος.