Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυπελλο ουεφα: κινδυνος αποκλεισμου για ρομα και αμβουργο :: 14/3/2006 19:50:20) 

Ως πρώην στέλεχος της μισητής Λάτσιο, ο Γκαΐθκα Μεντιέτα θα έχει… ιδιαίτερη αντιμετώπιση απόψε στο "Ολίμπικο", όπου η Μίντλεσμπρο καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Ρόμα.

Επιμέλεια: ΔΗΜ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Με την πλάτη στον τοίχο

Είναι ίσως οι δύο ομάδες με τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο 2006 σε όλη την Ευρώπη. Η Ρόμα και το Αμβούργο προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις εντός συνόρων…

Ωστόσο απόψε στις ρεβάνς της φάσης των "16" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ καλούνται να επιδείξουν χαρακτήρα, για να μην πουν πρόωρο "αντίο". Οι ελλιπείς Ρωμαίοι καλούνται χωρίς επιθετικό (εκτός μάχης οι Τότι, Μοντέλα, Νοντά) να ανατρέψουν το 1-0 της Μίντλεσμπρο, ενώ ακόμη δυσκολότερη είναι η αποστολή του Αμβούργου (απόντες Ντε Γιονγκ και Αΐλτον), που είχε ηττηθεί 2-0 από την απίθανη Ραπίντ στο Βουκουρέστι! Στο τρίτο αποψινό ζευγάρι, η Σεβίλλη φιλοξενεί -χωρίς τον Μαρέσκα- τη σκληροτράχηλη Λιλ, που ταξίδεψε στην Ισπανία με "προίκα" το 1-0 της Γαλλίας.

ΑΥΡΙΟ, πάλι, η Μαρσέιγ αναζητεί ένα μικρό θαύμα στην Αγία Πετρούπολη, αφού απόντων των Μπαρτέζ, Ριμπερί, Ορούμα, αλλά και χωρίς προπονητή στον πάγκο της, επειδή ο Ζαν Φερναντέζ τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ, οφείλει να νικήσει τη ρωσική Ζενίτ, που είχε επικρατήσει 0-1 στη Μασσαλία, όχι μόνο για να συνεχίσει στους οκτώ, αλλά και για να σώσει και την… 8η θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία! Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η επιστροφή της Στεάουα στην Ανδαλουσία, όπου το '86 είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Ρουμάνοι αντιμετωπίζουν την Μπέτις στη ρεβάνς του 0-0, ενώ για τη Σάλκε αποτελεί δοκιμασία χαρακτήρα η αναμέτρηση με το Παλέρμο, που είχε επικρατήσει 1-0 στη Σικελία.

Οι ρεβάνς των "16"

ΣΗΜΕΡΑ:

Ρόμα - Μίντλεσμπρο (0-1) Σεβίλλη - Λιλ (0-1) Αμβούργο - Ραπίντ Βουκουρεστίου (0-2) ΑΥΡΙΟ: Σάλκε - Παλέρμο (0-1) Μπέτις - Στέαουα (0-0) Στρασβούργο - Βασιλεία (0-2) Ζενίτ - Μαρσέιγ (1-0) Λέφσκι Σόφιας - Ουντινέζε (0-0) - τελικός: 10 Μαΐου 2006, Αϊντχόφεν