Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στιβοσ: αρχες απριλιου ξεκινα η προετοιμασια της θεσσαλονικης για το "μπρουνο ζαουλι" :: 14/3/2006 19:20:47) 

Πανέτοιμο θα είναι το Καυταντζόγλειο για τη διεξαγωγή του "Μπρούνο Ζάουλι", στις 17 και 18 Ιουνίου.

ΣΤΙΒΟΣ: ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΑΟΥΛΙ"

Αναβαθμίζεται το Καυταντζόγλειο

Τρεις μήνες έχουν περιθώριο οι άνθρωποι του στίβου της Θεσσαλονίκης, ώστε να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για τη φιλοξενία της Α' κατηγορίας ανδρών - γυναικών του ευρωπαϊκού κυπέλλου Μπρούνο Ζάουλι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Καυταντζόγλειο

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Τετρακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από δέκα χώρες (Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Λιθουανία) θα βρεθούν για ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να βοηθήσουν τις χώρες τους να κερδίσουν το εισιτήριο της ανόδου για τη σούπερ λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για τη διοργάνωση θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, με τη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής. Πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, είναι η πλειοψηφία να αποτελείται από Θεσσαλονικείς παράγοντες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποκλειστούν εκπρόσωποι του κεντρικού ΣΕΓΑΣ. Πρόβα τζενεράλε για τη διοργάνωση, αναμένεται να αποτελέσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, το οποίο διεκδικεί η Θεσσαλονίκης.

"ΕΧΟΥΜΕ αρκετό καιρό για να διοργανώσουμε άρτιους αγώνες. Τεχνογνωσία και εμπειρία υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", δήλωσε στη "Μακεδονία" ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Χάρης Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι "επ' ευκαιρία των αγώνων θα ενισχυθούν σημαντικά οι εγκαταστάσεις μας, τόσο με την παραλαβή οργάνων εκγύμνασης, όσο και με το υπερσύγχρονο φότο φίνις που επιτέλους θα εγκατασταθεί στο Καυταντζόγλειο".

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όφελος, όμως, έγκειται στην επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του προπονητηρίου των ρίψεων, στη θέση που βρισκόταν πριν από το 2002, στο Καυταντζόγλειο. Την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκαν τα σχέδια που εκπόνησαν οι μηχανικοί, η γενική γραμματεία Αθλητισμού έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και σύμφωνα με τους ειδικούς το προπονητήριο θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι λύνεται οριστικά ένα θέμα που επί χρόνια ταλαιπωρούσε τους ρίπτες και τις ρίπτριες της Θεσσαλονίκης, μετά από ημίμετρα και άστοχες προσπάθειες που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.