Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξεκινα σημερα στη μοσχα το παγκοσμιο πρωταθλημα κλειστου στιβου :: 9/3/2006 19:39:25) 

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα είναι το πιο λαμπερό αστέρι της διοργάνωσης, που μάλιστα διεξάγεται στη χώρα της.

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Οι σταρ και οι… τέσσερις

Το μεγαλόπρεπές ανακαινισμένο στάδιο Ολιμπίσκι ανοίγει σήμερα της πύλες του για να φιλοξενήσει τους καλύτερους αθλητές στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η ελληνική αποστολή είναι ολιγομελής, αλλά οι ελπίδες διάκρισης δεν λείπουν

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Για πρώτη φορά από το 1991 η Ελλάδα θα συμμετάσχει μόλις με τέσσερις αθλητές και αθλήτριες. Πρώτος θα μπει στο στίβο ο Λούης Τσάτουμας, που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του μήκους. Αύριο το πρωί ο Δημήτρης Τσιάμης θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τριπλούν και η Στέλλα Πιλάτου θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό του μήκους. Η Κρητικιά πρωταθλήτρια αποτελεί και τη μεγάλη ελπίδα για ένα μετάλλιο, που θα προστεθεί στα επτά που έχει κατακτήσει η Ελλάδα μέχρι τώρα στις δέκα προηγούμενες διοργανώσεις. Επίσης, αύριο αγωνίζεται η Αλεξάνδρα Κόμνου, στα πρωινά προκριματικά των 60 μέτρων, στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση. Πάντως η ελληνική αποστολή θα ήταν μεγαλύτερη, αν ο Γιώργος Θεοδωρίδης (60μ.) δεν αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και αν ο Κώστας Ζαλαγγίτης, δεν αποκλειόταν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ δεν φείδονται χρημάτων για τους νικητές. Κάθε χρυσό μετάλλιο συνοδεύεται από 40.000 δολάρια, το ασημένιο από 20.000 και το χάλκινο από 10.000. Για την κατάρριψη παγκοσμίου ρεκόρ θα καταβάλλεται ποσό 50.000 δολαρίων.

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ομάδα της Ρωσίας έχει έναν μοναδικό στόχο στα χρονικά του στίβου, αφού οι αθλήτριές της θα κυνηγήσουν το χρυσό μετάλλιο και στα 13 αγωνίσματα. Ήδη, εννέα Ρωσίδες κατέχουν τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις στα αγωνίσματά τους.

ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ του στίβου δεν σνόμπαραν τη διοργάνωση. Στα 60μ. των γυναικών ξεχωρίζουν οι Αρόν (Γαλλία), Ουίλιαμς (ΗΠΑ) και Κάμπελ (Τζαμάικα), στα 800 μέτρα η Μαρία Μούτολα (Μοζαμβίκη), στο τριπλούν η Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία), στο μήκος ο Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα), στο ύψος ο Στέφαν Χολμ (Σουηδία), στη σφαιροβολία ο Κάντγουελ (ΗΠΑ), στο έπταθλο ο Σέμπρλε (Τσεχία), ενώ στο επί κοντώ των γυναικών οι προβολείς θα είναι στραμμένοι στην ασύγκριτη Γέλενα Ισινμπάγεβα.