Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ανεβαζει τους ρυθμους ο ντουμιτρεσκου :: 23/2/2006 22:05:18) 

Για σχεδόν τρεις ώρες προπόνησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ χθες, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Ο ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ

Αλλα κόλπα

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, όπως κάθε προπονητής, άλλωστε, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος κι αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος. Αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι, πως με την παρουσία του ο ΠΑΟΚ "ζωντάνεψε".

Στις δύο πρώτες μέρες της παρουσίας του 37χρονου Ρουμάνου στη Σουρωτή, στο συμπέρασμα που μπορεί να καταλήξει κανείς, είναι πως ο ΠΑΟΚ όχι απλώς αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητα, ενόψει και του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον κινείται σε ρυθμούς… τούρμπο. Χθες και προχθές, στις προπονήσεις έπεφταν κορμιά, αφού ο Ντουμιτρέσκου κατάφερε με τον τρόπο του να αφυπνίσει τους παίκτες, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση στην ενδεκάδα.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ προπόνηση κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, ήταν μεγάλης έντασης, με τον Ντουμιτρέσκου να προσπαθεί να περάσει την ομάδα, που είδε στα τελευταία παιχνίδια, κάποια πράγματα που θέλει. Ο Ρουμάνος δούλεψε πολύ σε θέματα τακτικής κι ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δουλεύει ακόμη και τις γραμμές ξεχωριστά. Οι αμυντικοί, μάλιστα, πήγαν χθες πιο νωρίς στη Σουρωτή, το πρόγραμμα ξεκίνησε μ' αυτούς, δούλεψαν μόνοι τους πάνω στην τακτική της ζώνης. Στη συνέχεια, ο Ντουμιτρέσκου έδειξε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι η ομάδα να παίζει γρήγορα, ζητούσε επίμονα "γρήγορη σκέψη" και στο τέλος "πολλά σουτ απ' όλες τις αποστάσεις". Όλοι οι παίκτες, ανέλαβαν να σουτάρουν στους τερματοφύλακες και για να έχει και ενδιαφέρον, οι χαμένοι… έπαιρναν κάμψεις.

Ο ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ ζήτησε και πήρε από την ΠΑΕ τις κασέτες με τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ, για να διαμορφώσει καλύτερη άποψη για το παιχνίδι της ομάδας και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά κι ακόμη δεν έχει πάρει αποφάσεις για το σχήμα, που θα παρατάξει την Κυριακή. Ο ίδιος πάντως, στις μέχρι τώρα ομάδες του, προτιμούσε το 4-4-2, άρα δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα, που χρησιμοποιούσε και ο Κωστίκος, αλλά σκοπεύει να κάνει δύο - τρεις αλλαγές στα πρόσωπα, σε σχέση με το παιχνίδι της Λάρισας. Οι Χασιώτης (στο κέντρο άμυνας αντί του Μαλαδένη, που μάλλον πάει δίπλα στον Ζαγοράκη στο κέντρο), Φουτσίνι (στη δεξιά πλευρά του κέντρου, με τον Αραμπατζή πίσω) και Χαραλάμπους (αριστερό χαφ), είναι αυτοί, που είναι πιθανό να κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.