Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το παρελθον του αρη και του ροναλντινιο :: 20/3/2006 22:12:54) 

Λάμπρος Σκόρδας (αριστερά) και Ρομπέρτο ντε Ασίς Μορέιρα είχαν την πρώτη τους επαφή τον περασμένο Αύγουστο.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

Ο τρίτος στόχος μιας… τρελής ιδέας

Η πορεία μιας συμφωνίας με αφετηρία το πριγκιπάτο του Μονακό και τερματισμό το Χαριλάου

Από τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησε η προσπάθεια να αποκτήσει πρόσβαση στην πλευρά Ροναλντίνιο ο Άρης. Τότε ήταν μια… τρελή ιδέα, σήμερα μια συμφωνία προοπτικής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Με αφορμή την κλήρωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στο Μονακό, η αντιπροσωπεία του Άρη (Σκόρδας, Κόντης) ταξίδεψαν στο πριγκιπάτο. Την παραμονή της κλήρωσης, έγινε η πρώτη επαφή. Ο Ρομπέρτο ντε Ασίς Μορέιρα, αλλά και ο Ροναλντίνιο, βρισκόταν εκεί και με την μεσολάβηση του Νίλτον Λεάο έγινε η γνωριμία. Μια γενική συζήτηση, που όμως έβαλε την ιδέα στο τραπέζι: Μπορεί ο Άρης να συνδεθεί με οποιονδήποτε τρόπο με το Ροναλντίνιο;

Ο Λεάο (μάνατζερ του Αντριάνο σήμερα!) πρώην αντιπρόεδρος της Φλαμένγκο και φίλος του Ρομπέρτο θα είναι ο τοποτηρητής της συνεργασίας και πιθανότατα με καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, επ' αμοιβή, από το καλοκαίρι, για να συντονίσει τη μεταγραφική κινητικότητα και την οργάνωση.

Οι συζητήσεις, κυρίως με ανταλλαγή εγγράφων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατέληξαν σε αρχική συμφωνία στα τέλη Δεκεμβρίου. Από την επόμενη, άρχισε να μπαίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο η συμφωνία. Το σχέδιο εγκρίθηκε και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες. Ο Ρομπέρτο ντε Ασίς Μορέιρα, επρόκειτο να έρθει στη Θεσσαλονίκη στις 11 Μαρτίου, προτίμησε όμως ένα ταξίδι στο Μπαχρέιν για το πρώτο γκραν πρι της σεζόν και τελικά ήρθε το Σάββατο.

Πλέον, ο Άρης θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτήν τη μεγάλη διαπραγματευτική δυνατότητα που απέκτησε, για να ωφεληθεί οικονομικά. Θα ακολουθήσουν απόπειρες αγωνιστικής ενίσχυσης με Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Όμως, υπάρχει και τρίτος στόχος. Όταν θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο "μάγος της μπάλας" για να λάβει μέρος στην εκδήλωση παρουσίασης χορηγών, όπως ορίζει η σύμβαση, οι άνθρωποι του Άρη θα του προτείνουν κάτι απλό -και πιθανότατα μη δεσμευτικό- για εκείνον αλλά πολύ μεγάλο για μια άλλη προσπάθειά τους. Θα του ζητήσουν να εγγραφεί στη λέσχη Φίλων Άρη! Αυτό, εκτιμούν ότι θα είναι το κλειδί για να εκτιναχθεί το ενδιαφέρον.