Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( για την κορυφη ξεκιναει απο την καστορια :: 3/3/2006 18:30:20) 

Μια από τις βασικές επιθετικές αιχμές του Άρη στην Καστοριά θα είναι ο Νίκος Σκαρμούτσος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η τελική αντεπίθεση

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Αν ο Γιώργος Γκουγκουλιάς δεν σκόραρε στο 94' του αγώνα με την Καστοριά στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης θα ήταν σε τελείως διαφορετική κατάσταση από τη σημερινή. Η νίκη επί της Καστοριάς στο Χαριλάου άλλαξε την πορεία των "κίτρινων". Μισό πρωτάθλημα μετά, η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας σηματοδοτεί την τελική αντεπίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την κορυφή.

Η ΝΙΚΗ επί των "γουναράδων", έφερε τότε τον Άρη στους… οκτώ από τους πέντε βαθμούς που μόλις και μετά βίας είχε συγκεντρώσει σε έξι αγωνιστικές. Με διαφορετική εξέλιξη εκείνης της συνάντησης, το πιθανότερο θα ήταν σήμερα, ο Νίκος Αναστόπουλος να βρισκόταν στο σπίτι του απογοητευμένος από την εξέλιξη και ο Άρης βυθισμένος στον εσωτερικό ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο με άγνωστο φινάλε και πολύ δυσοίωνο μέλλον.

ΣΗΜΕΡΑ, όμως, όταν και συναντώνται πάλι οι δυο ομάδες, ο στόχος των "κίτρινων" είναι πια η πρώτη θέση στη βαθμολογία, ώστε να τελειώσει η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να επιτευχθεί ο νέος στόχος, αφενός μεν ο Άρης πρέπει να κερδίζει, αφετέρου δε να περιμένει τουλάχιστον ένα στραβοπάτημα της Κέρκυρας, την οποία θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική στο Χαριλάου.

ΜΕ ΛΙΓΑ αγωνιστικά προβλήματα, αυτά των μακροχρόνια απόντων, Πασσαλή, Καρατζιοβαλή, Νάιντου και Σανχούρχο, ο Αναστόπουλος έχει όλες τις άλλες επιλογές στη διάθεσή του και θα παρατάξει τον Άρη με μικρές αλλαγές στο προφίλ του έναντι της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό. Η άμυνα δεν αλλάζει, αφού διατήρησε με άνεση το μηδέν παθητικό. Δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής, έτσι όπως ξεκίνησε η ομάδα και θα δώσει θέση βασικού στον Ρόναλντ Γκαρσία, που άλλαξε τις ισορροπίες. Πιθανότερο είναι να μείνει εκτός ο Πάουλο Κόστα που εμφάνισε σημάδια κόπωσης ή σε διαφορετική περίπτωση (για να ξεκινήσει ο Πορτογάλος) ο Μωυσιάδης. Ούτε στην επίθεση φαίνεται πως θα αλλάξει κάτι μιας και το δίδυμο Σκαρμούτσου, Κάσερες λειτουργεί ικανοποιητικά.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ, τελευταία προπόνηση η αποστολή αναχώρησε οδικώς για την Καστοριά και κατέλυσε σε ξενοδοχείο. Ο Αναστόπουλος συμπεριέλαβε είκοσι παίκτες οι οποίοι είναι οι: Πουρλιοτόπουλος, Νεμπεγλέρας, Βελώνης, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Πάουλο Κόστα, Γκουγκουλιάς, Αμπελάς, Παπαδόπουλος, Ντομορό, Μωυσιάδης, Ντούρντεκ, Φλόρες, Σκαρμούτσος, Φιλιππάκος, Ντεκάμπς, Γόγολος, Κάσερες, Μπούτσεκ, Κολτσίδας.