Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Καλωδιωμένοι οι διαιτητές

Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στο Μουντιάλ 2006 θα κάνουν χρήση του νέου συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε, ότι οι τέσσερις διαιτητές κάθε αναμέτρησης θα μπορούν να συνομιλούν ανά πάσα στιγμή, με ένα σύστημα που δοκιμάστηκε πρόσφατα σε αγώνες Τσάμπιονς λιγκ και ΟΥΕΦΑ.

Παραδόθηκε ο Πιέτρο Αλάτα

Ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο στημένων αγώνων που ξέσπασε στο Βέλγιο, Πιέτρο Αλάτα, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές της χώρας και ήδη του απαγγέλθηκε κατηγορία για απάτη… Ο Αλάτα, που είχε καταφύγει στην Καραϊβική, ήταν καταζητούμενος εδώ και μία εβδομάδα. Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη κεντρικού προσώπου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, μετά από εκείνη του προέδρου της Λα Λουβιέρ, Φιλίπο Γκαόνε.

Μουντιάλ και "αντίο"

Με το τέλος του Μουντιάλ 2006 κι άσχετα με την επιτυχία ή όχι της εθνικής Γερμανίας, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν θα εγκαταλείψει τον πάγκο της. Ο 42χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός, που αμφισβητείται στην πατρίδα του, ανέλαβε την εθνική Γερμανίας μετά το αποτυχημένο Euro 2006.

Λέει παρών ο Καφού

Στο τέταρτο Μουντιάλ της καριέρας του, διεκδικώντας ισάριθμες συμμετοχές σε τελικούς, θα φωνάξει "παρών" ο Μάρκος Καφού! Ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών (137) της εθνικής Βραζιλίας ανάρρωσε από την εγχείρηση που υποβλήθηκε και θα ηγηθεί της 23άδας των τελικών.

Πάει Μαϊάμι ο Ρομάριο

Στη Βάσκο Ντα Γκάμα βρίσκεται σε διαμάχη με τον προπονητή του, Ρενάτο Γκαούτσο. Ετσι ο Ρομάριο σκέφτεται σοβαρά να "μεταναστεύσει" για μια ακόμη φορά, στα 40 του χρόνια! Ο θρυλικός Βραζιλιάνος επιθετικός έχει πρόταση από το Μαϊάμι και την τοπική ομάδα Φιούζιον, που μετέχει στο πρωτάθλημα MLS. Εκεί αγωνίζεται, άλλωστε, ο παλιός του συμπαίκτης στην εθνική Βραζιλίας του 1994, ο 39χρονος Ζίνιο…