Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( προημιτελικοι αναμνησεων στο τσαμπιονς λιγκ :: 27/3/2006 20:06:06) 

Την αγαπημένη του Μπάρτσα απειλεί απόψε ο Ρόναλντ Κούμαν με την Μπενφίκα…

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Παντοτινές αγάπες Βιεϊρά vs Άρσεναλ, Κούμαν vs Μπάρτσα

Στην Άρσεναλ κατέφυγε το '96, όταν εγκατέλειψε ως αποτυχημένος τη Μίλαν. Σε εννιά σεζόν (347 συμμετοχές / 31 γκολ) στο Λονδίνο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (1998, 2002, 2004) και -κυρίως- τη φήμη του κορυφαίου ανασταλτικού μέσου παγκοσμίως.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗ

Πέρσι η "έλλειψη ευρωπαϊκής προοπτικής" της Άρσεναλ οδήγησε τον Πατρίκ Βιεϊρά στη Γιουβέντους, η μοίρα όμως τα έφερε έτσι ώστε να βρει αντιπάλους τους "κανονιέρηδες", στον δρόμο για τον πρώτο του ημιτελικό Τσάμπιονς λιγκ!

"Ελπίζω ότι θα με χειροκροτήσουν… Πέρασα υπέροχες στιγμές στην Άρσεναλ", τόνισε ο 30χρονος Γάλλος, αλλά δεν είναι ο μόνος που θα αντιμετωπίσει παλιούς γνώριμους. Ο ηγέτης κι αρχηγός της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, καλείται ν' αποδείξει έμπρακτα στους "μπιανκονέρι" πόσο λάθος τον… μέτρησαν όταν τον έβγαλαν άχρηστο το 1999 και μετά από μόνο έξι μήνες τον πούλησαν για ένα… κομμάτι ψωμί στην Άρσεναλ, κάνοντας τους Άγγλους ευτυχισμένους.

Η Άρσεναλ αμφιβάλλει πάντως για την ετοιμότητα των Ρέγιες, Κάμπελ και Λιούνγκμπεργκ, ενώ εκτός μάχης είναι οι Κόουλ και Λαουρέν. Η Γιούβε, με τη σειρά της, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Νέντβεντ και τον τραυματία Ντελ Πιέρο.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ του Ροναλντίνιο να ξαναπαίξει στον τελικό στο αγαπημένο του Παρίσι, τον πρώτο του ευρωπαϊκό σταθμό, περνά από τη Λισαβόνα… Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απέναντι στη "σταχτοπούτα" του Τσάμπιονς λιγκ, Μπενφίκα, αποδεκατισμένη από αμυντικές λύσεις. Οι Εντμίλσον, Μάρκες, Πουγιόλ, αλλά και οι Μέσι, Τσάβι, είναι εκτός μάχης, με συνέπεια να ετοιμάζονται για τα μετόπισθεν λύσεις ανάγκης, όπως η οπισθοχώρηση του Μότα ή η ενεργοποίηση του εφήβου Ρόντρι. Και ο Ρόναλντ Κούμαν, πάντως, ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπάρτσα το '92 στο μοναδικό της Τσάμπιονς λιγκ, μετρά σοβαρές απουσίες για την Μπενφίκα (Νούνο Γκόμες, Αλσίντες και Μορέιρα).