Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η τριάδα του ντέρμπι :: 16/2/2006 21:36:35) 

Α1, 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η τριάδα του ντέρμπι

Η τριάδα Μαστραφτσής, Πηλοΐδης, Ηλιόπουλος κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Τετάρτη 22 του μηνός στο Αλεξάνδρειο. Αναλυτικά τα παιχνίδια θα σφυρίξουν οι: Απόλλων Πατρών-Μαρούσι (Βορέαδης-Σχινάς-Τζάμος), Πανελλήνιος- Παναθηναϊκός (Πιτσίλκας-Καρακατσούνης-Κορομηλάς Ηλ.), Κολοσσός-Γ.Σ. Λάρισας (Ζαβλανός-Γκόντας-Ταβουλαρέας), Ολυμπιακός-Ηρακλής (Αναστόπουλος-Γεωργιάδης-Θεοδωρόπουλος), Ολύμπια Λάρισας-Μακεδονικός (Μουζάκης-Χριστοδούλου-Αφεντουλίδης), Πανιώνιος-ΑΕΚ (Κουκουλεκίδης- Σπυρίδωνος-Ψαριανός), Άρης-ΠΑΟΚ (Μαστραφτσής-Πηλοΐδης-Ηλιόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑ: Και τρίτη ανακοίνωση, σε διάστημα 24 ωρών, εξέδωσε χθες η ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή. Η ανακοίνωση μάλιστα κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στους υπουργούς Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξης, τον υφυπουργό Αθλητισμού στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προέδρους της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ. Η θεσσαλική ΚΑΕ ζητά: α)"Την απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο αγώνα αυτό. β) Την καταδίκη από την πολιτεία όλων όσων συνέβησαν στον συγκεκριμένο αγώνα. γ) Συγκεκριμένα μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα που θα δείχνουν την έμπρακτη πίστη της πολιτείας για την εξυγίανση του αθλητισμού από την οργανωμένη αλητεία".

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Ο Μιχάλης Κακιούζης παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της FIBA και το κεντρικό θέμα φυσικά ήταν η Εθνική ομάδα ενόψει και της συμμετοχής της στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. "Κερδίσαμε το Ευρωμπάσκετ, οπότε όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Για αυτό τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς στην Ιαπωνία, όπου στόχος μας είναι σίγουρα ένα μετάλλιο", τόνισε ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης που επανέλαβε το μυστικό της επιτυχίας. "Νομίζω πως έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι νέα ομάδα. Εγώ είμαι ο γηραιότερος στα 29 και είμαστε όλοι μαζί δύο χρόνια. Στο Ευρωμπάσκετ είχαμε στόχο να κερδίσουμε και τα καταφέραμε, όμως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτύχαμε. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και η αποτυχία με την επιτυχία απέχουν ελάχιστα. Στους Ολυμπιακούς δεν μπορέσαμε να μπούμε στην 4άδα και ένα χρόνο αργότερα κερδίσαμε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δεν υπάρχει μυστικό για αυτή την ομάδα. Είμαστε όλοι φίλοι και είμαστε κοντά μέσα και έξω από το παρκέ. Επίσης, έχουμε όλοι τις ίδιες φιλοδοξίες, αλλά και τον ίδιο προπονητή επί τρία χρόνια".