Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τζιμι τζονστον :: 13/3/2006 19:47:03) 

Ο Τζίμι Τζόνστον όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Σέλτικ.

ΤΖΙΜΙ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

"Έσβησε" ο θρύλος

Πέθανε χθες σε ηλικία 61 ετών μετά από μακρόχρονη ασθένεια ο θρυλικός Τζίμι Τζόνστον… Ο ηγέτης της Σέλτικ όταν το 1967 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας 2-1 την Ίντερ στον τελικό της Λισαβόνας θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των καθολικών της Γλασκόβης (αναδείχτηκε πρώτος σε σχετική ψηφοφορία το 2002), με τους οποίους είχε να επιδείξει 515 συμμετοχές και 129 γκολ, αν και μέσος.

Ο Τζόνστον ήταν μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στο βρετανικό ποδόσφαιρο, αλλά και από τους βασικούς εκφραστές της περίφημης "Old Firm", της διαμάχης της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς. Χαρακτηριστικό είναι ότι εγκατέλειψε την καριέρα του με μόλις 23 διεθνείς συμμετοχές για τη Σκοτία, αφού ο ίδιος είχε ζητήσει να μην καλείται, λόγω της αντιπαλότητάς του με το σύνολο των αντιπάλων οπαδών…

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ! Εκείνη (Λίβερπουλ) χρειάζεται όχι μόνο έναν επιθετικό ποιότητας, που να γίνεται περισσότερο αισθητός στην αντίπαλη περιοχή από τον "ξυλοπόδαρο" Κράουτς… Εκείνος (Ρονάλντο) αναζητά εδώ και καιρό την επόμενη ομάδα της καριέρας του, αφού η περιπέτεια της Μαδρίτης δείχνει να τελειώνει το καλοκαίρι… Το σενάριο αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα "El Mundo Deportivo", υποστηρίζοντας πως η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης κινείται για τον Βραζιλιάνο αστέρα.

ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, θα επισκεφτούν αύριο ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Γιούργκεν Κλίνσμαν, κι ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Φρανς Μπεκενμπάουερ.

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ο Αρσέν Βενγκέρ τα περί ενδιαφέροντος της Άρσεναλ να εντάξει στη δύναμή της τον Ντέιβιντ Μπέκαμ το καλοκαίρι. Ο Άγγλος αστέρας είναι Λονδρέζος στην καταγωγή, αλλά τα 22 εκατ. ευρώ που -φέρεται να- προσφέρει η Άρσεναλ στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!