Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο τιερι ανρι πηρε απο το... χερι τη νεανικη αρσεναλ :: 22/2/2006 19:17:08) 

Ο Ανρί πανηγυρίζει στο "Μπερναμπέου" παρέα με τον Λευκορώσο Χλεμπ.

Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Ο ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ… ΧΕΡΙ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΡΣΕΝΑΛ

Μόνος εναντίον όλων

Στα δέκα χρόνια του στο "Χάιμπουρι", ο Αρσέν Βενγκέρ έφερε στην Άρσεναλ σπουδαίους παίκτες: Βιεϊρά, Μπέργκαμπ, Όβερμαρς, Πετί… Ουδείς από αυτούς όμως μπορεί να συγκριθεί με τον Τιερί Ανρί, ο οποίος δείχνει ικανός να πετύχει φέτος ό,τι δεν κατάφερνε επί χρόνια τώρα: να οδηγήσει την Άρσεναλ σε μια ευρωπαϊκή διάκριση! Το 201ο γκολ του Γάλλου με τη φανέλα της Άρσεναλ (εδώ και τέσσερις μήνες είναι ο 1ος της σκόρερ διαχρονικά) διαμόρφωσε το 0-1 στο "Μπερναμπέου" και σήμανε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στη σύγχρονη ιστορία των "κανονιέρηδων"!

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, που ποτέ στην ιστορία τους δεν έχουν παίξει μακρύτερα από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς λιγκ (από το 1998-99 που μετέχουν ανελλιπώς στους ομίλους, έφτασαν στους "8" μόνο δύο φορές, το 2000-01 και το 2003-04), φέτος συνεχίζουν αήττητοι, με έξι νίκες σε επτά παιχνίδια! Αν ολοκληρώσουν και τον αποκλεισμό επί της μυθικής "βασίλισσας", θα δικαιούνται να ονειρεύονται νέα θαύματα…

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ με το χειρότερο έμψυχο δυναμικό των τελευταίων ετών, που μετά βίας φέρνουν την ομάδα 5η εντός συνόρων! Ο "βασιλιάς Ανρί" από φέτος δεν έχει πλέον στην Άρσεναλ το στήριγμά του, τον Βιεϊρά, ενώ προχθές έλειπε και ο "υπαρχηγός" Κάμπελ. Ο Γάλλος αστέρας είχε δίπλα του μόνο "αμούστακους": τον 22χρονο Εμπουέ, τον 21χρονο Φλαμινί, τον 20χρονο Σεντερός, τον 19χρονο Ντιαμπί και τους 18χρονους Φάμπρεγκας, Σονγκ. Τόση απειρία, που οι 24χρονοι Χλεμπ, Τουρέ, Ρέγιες έμοιαζαν βετεράνοι!

"Είμαι ο αρχηγός, ήμουν κι ο σκόρερ. Όμως είναι η ομάδα που κατέκτησε τη νίκη… Όλοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Τίποτε όμως δεν τελείωσε, η πρόκριση παραμένει ανοιχτή", τόνισε ο 29χρονος Γάλλος για την πρώτη ήττα της Ρεάλ στο "Μπερναμπέου" στην 9η αναμέτρησή της με αγγλική ομάδα.

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ πάντως δεν υπάρχουν μόνο χαμόγελα. Γιατί, αν η Άρσεναλ πέτυχε ένα μικρό θαύμα, η κάτοχος του στέμματος, Λίβερπουλ, κινδυνεύει με πρόωρη "έξοδο" από τον θεσμό. Η Μπενφίκα αναστήθηκε με την είσοδο του Γιώργου Καραγκούνη (το παραδέχτηκε και ο προπονητής Ρόναλντ Κούμαν) και χάρη στον Βραζιλιάνο Λουιζάο ταπείνωσε τους "κόκκινους". Μάλιστα, ουδείς αντιλήφθηκε τον Ράφα Μπενίτεθ, που άφησε στον πάγκο τον αδιαμφισβήτητο "MVP" της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, και δεν τον χρησιμοποίησε πριν από το 80'!