Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( υποθεση κεντερη - θανου :: 15/2/2006 21:50:07) 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ

"Η δίκη ήταν άδικη"

Την πεποίθηση ότι η δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δεν ήταν δίκαιη μέχρι στιγμής, εξέφρασε ο ΣΕΓΑΣ με σχετική ανακοίνωση: "Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη της υπόθεσης των αθλητών μας, ενώπιον του CAS, πιστεύει όμως ότι στη Δικαιοσύνη "η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια". Η παραίτηση του προέδρου, Ιβ Φορτιέ, που ακολούθησε αυτήν του γραμματέα του δικαστηρίου, μετά την αποκάλυψη της επαγγελματικής τους σχέσης με την WADA, επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκπληρωθεί η παραπάνω αρχή. Ο ΣΕΓΑΣ είχε εξαρχής δηλώσει, ότι πρωταρχικός του στόχος ήταν να εξασφαλιστούν συνθήκες δίκαιης δίκης για τους αθλητές μας. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του CAS δεν το κατάφεραν αυτό. Η παράνομη διαθεσιμότητα των αθλητών, η προσθήκη τρίτης κατηγορίας από την IAAF ενώπιον του CAS, η οποία δεν υπήρχε πρωτόδικα, η καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης από το δικαστήριο επί των ενστάσεων που υποβάλαμε, για τις παραπάνω αυθαιρεσίες και τέλος, η αποκαλυφθείσα επαγγελματική σχέση του προέδρου και του γραμματέα του δικαστηρίου με την WADA, δεν αποτελούν συνιστώσες δίκαιης δίκης". Και όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός νέου προέδρου, καθώς και οι ημερομηνίες συνέχισης της εκδίκασης.

ΠΟΛΟ: Η 8η αγωνιστική της Α1 γυναικών: ΠΑΟΚ - Γλυφάδα 5-15, Χανιά - Βουλιαγμένη 5-20, Ιωνικός - Εθνικός 8-15, Ολυμπιακός - ΝΕ Πατρών 5-7. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 16, Ολυμπιακός 12, Γλυφάδα 12, ΝΕ Πατρών 10, Εθνικός 8, Χανιά 4, ΠΑΟΚ 2, Ιωνικός 0.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών: Ολυμπιακός - Χίος, Πανιώνιος - Εθνικός. Το φάιναλ φορ θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα (1-2 Απριλίου).

ΤΕΝΙΣ: Στα προημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου, κερδίζοντας την Τσέχα Κλάρα Κουκάλοβα με 6-4, 6-1.

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Δεύτερη ήττα γνώρισε η Εθνική ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Θεσσαλονίκης, χάνοντας με 5-0 από την Ισπανία. Σήμερα η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Νορβηγία (17.00).