Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 20οι χειμερινοι αγωνες :: 10/2/2006 22:26:01) 

20οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακή λάμψη στο Τορίνο

Τις ιταλικές Άλπεις φωτίζει από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα, αφού η εκκίνηση των 20ών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στο Τορίνο με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο χιονοδρόμος Λευτέρης Φάφαλης, που ως σημαιοφόρος της Ελλάδας ξεκίνησε την παρέλαση των 2.500 αθλητών από 87 χώρες, που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση.

ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ των ελληνικών συμμετοχών ανοίγει σήμερα (14.20) ο Σταύρος Χριστοφορίδης, που θα αγωνιστεί στο δίαθλο (σκι αντοχής 20.000μ. και σκοποβολή), ενώ αύριο θα γίνει η κατάβαση του αλπικού σκι, στην οποία έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Βασίλης Δημητριάδης.

Η ΣΚΙΑ του ντόπινγκ έπεσε νωρίς πάνω από το Τορίνο, αφού οκτώ αθλητές του σκι αντοχής τιμωρήθηκαν με προσωρινό αποκλεισμό λόγω υψηλού αιματοκρίτη. Οι Έβι Ζαχενμπάχερ Στέλε (Γερμανία), Ναταλία Ματβέεβα (Ρωσία), Σεργκέι Νταλίντοβιτς (Λευκορωσία), Ζαν Μαρκ Γκαγιάρ (Γαλλία), Αλεξάντρ Λατζούκιν (Λευκορωσία), Κίκαν Ράνταλ (ΗΠΑ) και Λιφ Ζίμερμαν (ΗΠΑ) αποκλείστηκαν από τα αγωνίσματα του ερχόμενου τριημέρου και θα επανεξεταστούν τη Δευτέρα.