Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βγήκε ο ημιτελικός :: 3/2/2006 19:46:23) 

Οι δύο Καμαρά της Σενεγάλης, Ανρί και Ντιομανσί, έβαλαν στη μέση τον Σιλά της Γουινέας.

25Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Βγήκε ο ημιτελικός

Το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού στο 25ο κύπελλο Εθνών Αφρικής σχηματίστηκε χθες: θέσεις στην 4άδα έκλεισαν η Αίγυπτος (μάλιστα με σκόρερ τον 40χρονο Χοσάμ Χασάν) και η Σενεγάλη, που θα διεκδικήσουν την Τρίτη την πρόκριση στον τελικό.

Οι χθεσινοί προημιτελικοί: Αίγυπτος - Κονγκό 2-0 (33' πέν. Αχμέντ, 42' Χασάν), Γουινέα - Σενεγάλη 2-3 (23' Ντιαβαρά, 90' Φεϊντουνό - 65' Μπούμπα Ντιόπ, 84' Νιάνγκ, 89' Καμαρά).

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ! Τι κι αν την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Αμπιτζάν, το Καμερούν είχε θριαμβεύσει (2-3); Η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία και δεχόμενη το ανέλπιστο δώρο του Καμερούν, το χαμένο πέναλτι του -απόντα σήμερα- Γουόμε στο 1-1 με την Αίγυπτο, πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2006. Γι' αυτό και σήμερα στο Κάιρο τα "αδάμαστα λιοντάρια", η αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη της "μαύρης ηπείρου", έχουν την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς από τους "ελέφαντες" με μια πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Εθνών, σε ένα ζευγάρι που προσωποποιείται στη "μονομαχία" των κορυφαίων σύγχρονων Αφρικανών ποδοσφαιριστών, Σαμουέλ Ετό και Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Στον άλλο σημερινό ημιτελικό, στο Πορτ Σάιντ, η αήττητη Νιγηρία καλείται ν' αποκλείσει την κάτοχο του στέμματος, Τυνησία.