Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυπελλο: ηττα της ξανθης και τησ... διαιτησιας :: 9/2/2006 21:14:30) 

Με αριστοτεχνικό τρόπο ο Ριβάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πιζανόφσκι και τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ… ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Με το έτσι θέλω

Φωνάζει η Ξάνθη, αλλά ποιος την ακούει; Το κίβδηλο φάουλ που ανακάλυψε ο διαιτητής Κασναφέρης στο 75' ήταν υπεραρκετό για τον δεξιοτέχνη Ριβάλντο να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό (0-1) για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, όπου θα βρει τη Λάρισα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΙΔΗ

Τα όσα συνέβησαν χθες στα ''Πηγάδια'' στιγμάτισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας για το αν τα αποτελέσματα καθορίζονται στα γήπεδα ή έξω από αυτά. Το παιχνίδι… χρωματίστηκε από τη συνθηματολογία αμφισβήτησης προς τον Αθηναίο ρέφερι, τα νεύρα, την κροτίδα που εκτοξεύθηκε εντός γηπέδου και το αδέσποτο κέρμα που βρήκε στο πρόσωπο τον τέταρτο διαιτητή Φινοκαλιώτη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του ματς για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ δεν έπεισαν με τη γενικότερη αγωνιστική εικόνα τους. Ήταν παθητικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν δημιούργησαν υποψία ευκαιρίας σε ολόκληρο το 90λεπτο. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα, πάλεψαν για την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό όμως, σκόνταψαν στις… ορέξεις του ανεκδιήγητου διαιτητή. Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της γηπεδούχου ομάδας περιόρισε τον Ολυμπιακό, που έψαχνε μάταια να βρει τον καλό του εαυτό. Με βασικούς εκφραστές τους Κιντάνα και Μάνσο, οι οποίοι προβλημάτισαν τους αμυντικούς των ''ερυθρολεύκων'' κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Η ΞΑΝΘΗ μπήκε δυνατά στο β' μέρος και απείλησε στο 47΄ με φάουλ του Μάνσο που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές, όσο το ματς εξελισσόταν. Ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να αντισταθεί, μέχρι το 75', όταν ο Ριβάλντο δεν άφησε αναξιοποίητο το φάουλ (0-1) που εφηύρε ο Κασναφέρης. Στο 78' ο Κιντάνα και στο 89' ο Τοροσίδης απέτυχαν να οδηγήσουν το ματς στην παράταση. Διαιτήτευσε ο Κασναφέρης (Αθήνας).

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Σίκοβ (15΄ λ. τρ. Παβιό), Ζουέλα, Αντζας, Ρίκκας, Μάνσο, Κιντάνα, Μπάρκογλου (84΄ Ντε Ματία), Παλάσκας (46΄ Καζάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπουλούτ (63΄ Ντάνι), Σούρερ, Ανατολάκης, Ταραλίδης (91΄ Κωστούλας), Οκκάς (63΄ Μπαμπανγκίντα), Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.