Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αρση βαρων: ο χρηστος ιακωβου θα παραμεινει ενεργος μεχρι το 2008 :: 21/2/2006 20:36:56) 

Ο Χρήστος Ιακώβου θα οδηγήσει την ομάδα της άρσης βαρών μέχρι το Πεκίνο.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008

Αυλαία στο Πεκίνο

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εγκαταλείπει την άρση βαρών. Στη συνέχεια αποφάσισε να μείνει για ακόμη δύο χρόνια. Φέτος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που έφτασε η ώρα για τη σύνταξη, ο Χρήστος Ιακώβου αποφάσισε να παραμείνει μάχιμος και θα είναι ο αρχιπροπονητής της ομάδας μέχρι τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

"Δεν κόβεται εύκολα η συνήθεια. Μιάμιση ώρα το πρωί και τρεις ώρες το απόγευμα, κάθε μέρα είμαι στο γυμναστήριο μαζί με τα παιδιά. Θα πάμε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά, τέρμα όμως, διότι κουράστηκα", δήλωσε στη "Μ Sports" ο προπονητής των 12 Ολυμπιακών μεταλλίων και πρόσθεσε ότι "ο ρόλος μου, στον αμερικάνικο αθλητισμό αποκαλείται 'coach training'. Βγάζω τον σχεδιασμό, επιβλέπω τις προπονήσεις και παράλληλα είμαι δίπλα στο πλατό, στις προσπάθειες των αθλητών σε αγώνες. Τα παιδιά ξέρουν καλά ότι δεν θα τα αφήσω μέχρι το Πεκίνο".

ΠΕΡΣΙ, για πρώτη φορά, η Ελλάδα δεν πανηγύρισε μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις ανδρών. Το γεγονός δεν είναι ανησυχητικό για τον Χρήστο Ιακώβου: "Είπαμε ότι θα περάσουμε ένα μεταβατικό στάδιο. Αυτοί την περίοδο διαθέτουμε πέντε καλούς αθλητές και πέντε καλές αθλήτριες. Δεν θα πω ονόματα, άλλωστε ο κόσμος γνωρίζει τους καλύτερους. Από εκεί και πέρα έχουμε ακόμη δεκαπέντε αγόρια και κορίτσια υψηλού επιπέδου. Ο στόχος είναι να εκπροσωπηθούμε από 3-4 άτομα στους Ολυμπιακούς και να φέρουν επιτυχίες. Μπορούν να πετύχουν καλά πλασαρίσματα. Αν, βέβαια, πάρουμε και κάποιο μετάλλιο, τότε η χαρά μου δεν θα περιγράφεται".

Ο ΙΑΚΩΒΟΥ έζησε τα πέτρινα χρόνια της άρσης βαρών, με τις προπονήσεις στα υπόγεια και με τα ελάχιστα υλικοτεχνικά μέσα. Το Σάββατο παραβρέθηκε στα εγκαίνια του προπονητηρίου της Θέρμης. "Είναι αμφίδρομο αυτό που έχει γίνει. Οι μεγάλοι πρωταθλητές μας με τις επιτυχίες τους βοήθησαν ώστε να αγαπηθεί το άθλημα και να χτιστούν γυμναστήρια για την άρση βαρών σε αρκετές περιοχές. Από αυτά τα 'εργαστήρια' θα αναδειχθούν οι επόμενοι πρωταθλητές μας. Συνεχώς, με τη βοήθεια των προπονητών βλέπουμε την εξέλιξη των αθλητών ανά τη χώρα και έχουμε ανοικτή την πόρτα της Εθνικής".

ΠΡΟΣΩΠΟ κοινής αποδοχής ο Χρήστος Ιακώβου, έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές προτάσεις να κατέβει υποψήφιος. Τώρα, που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, πάλι κάποιοι θα του χτυπήσουν την πόρτα, όμως εκείνος είναι ανένδοτος σε αυτό το ζήτημα. "Τους το έχω ξεκαθαρίσει, εγώ δεν είμαι για τέτοια πράγματα. Τι δηλαδή; Να αφήσω το γυμναστήριο και να λέω ψέματα στον κόσμο;"

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ

Με Σαμπάνη και Μαρκούλα

Η επιστροφή του Λεωνίδα Σαμπάνη στις προπονήσεις αποτελεί μια ξεχωριστή είδηση. Παρότι παραμένει υπό τιμωρία για τη γνωστή υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο 35χρονος Ολυμπιονίκης θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στις διεθνείς διοργανώσεις μετά τον Αύγουστο και αναμφίβολα ο μεγάλος του στόχος είναι μια τελευταία διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στον Άγιο Δομήνικο. Σήμερα αναμένεται να μπει σε ρυθμούς προπονήσεων και ο Γιώργος Μαρκούλας, που πέρσι έχασε αρκετές διοργανώσεις εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος.