Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τσαμπιονς λιγκ: τσελσι-μπαρτσελονα μερος δευτερο :: 21/2/2006 18:41:19) 

Κρέσπο, Ντελ Όρνο και Τέρι στην τελευταία προπόνηση της Τσέλσι πριν από την… τιτανομαχία.

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΤΣΕΛΣΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τιτανομαχία

Ούτε καν ο όρος "πρόωρος τελικός" μοιάζει αρκετός για να αποδώσει πιστά τη δυναμική του ζευγαριού Τσέλσι - Μπαρτσελόνα. Οι ποιοτικότεροι, ίσως, ευρωπαϊκοί σύλλογοι εκφράζουν μέσα από άκρως διαφορετικές… τεχνοτροπίες τη διεκδίκηση των πρωτείων.

"Μινιμαλιστική" η Τσέλσι, "μποέμ" η Μπάρτσα… Η σύγκρουσή τους όμως, για τους "16" δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες. Ειδικά αν θυμηθεί κανείς τι συνέβη πέρσι. Τότε, η Τσέλσι προκρίθηκε έναντι των Καταλανών (2-1, 2-4), αλλά οι "πληγές" ακόμη μένουν ανοικτές. Οι καβγάδες των προπονητών Μουρίνιο και Ράικαρντ με τους διαιτητές Φρισκ και Κολίνα προκάλεσαν… μετασεισμούς. Μάλιστα ο Σουηδός κρέμασε τη σφυρίχτρα του μετά από απειλές για τη ζωή του! Πρόσφατα, οι Καταλανοί γκρίνιαξαν ακόμη και για την κατάσταση του τερέν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (το οποίο ο ίδιος ο Μουρίνιο χαρακτήρισε "λιβάδι με πατάτες"), ενώ ο Αμπραμόβιτς απάντησε με πρόταση αγοράς του Ετό, παραμονές του αγώνα!

Γενικώς, μύλος… Και ουδείς φαντάζεται, ότι φέτος το κλίμα θα είναι πιο φιλικό. Αμφότερες, άλλωστε, πέρσι επέστρεψαν στους εγχώριους "θρόνους", γι' αυτό φέτος το ζητούμενο είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση.

ΣΤΑ ΑΜΙΓΩΣ αγωνιστικά, η Τσέλσι στερείται τον τιμωρημένο Εσιέν, ενώ η Μπάρτσα τους τραυματίες Ζιουλί και Τσάβι. Οι δυο "στρατηγοί", πάντως, θα είναι εκεί, της Μπάρτσα (Ροναλντίνιο) στο τερέν, ο ομόλογός του της Τσέλσι (Μουρίνιο) στην άκρη του πάγκου.

ΙΤΑΛΟΣ "ΓΟΛΙΑΘ"… Πόσο εύκολο είναι, άραγε, ο Δαβίδ να νικήσει τον Γολιάθ; Η Γιουβέντους, πάντως, ακόμη και στη Βρέμη, μοιάζει απόλυτο φαβορί έναντι της Βέρντερ. Η άμεση ανάρρωση του Τρεζεγκέ ενίσχυσε την επίθεση των "μπιανκονέρι", αλλά στην άμυνα οι λύσεις δεν περισσεύουν (εκτός μάχης οι Τζαμπρότα και Ζεμπινά). Από τη γερμανική πλευρά, ο Κλόζε είναι ξανά μάχιμος, σε αντίθεση με τον γκολκίπερ Ράινκε. Οι δυο ομάδες ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙ; Κοινό σημείο των Άγιαξ και Ίντερ, που ανταμώνουν απόψε στο "Άμστερνταμ Αρένα", είναι ότι αντιμετωπίζουν το Τσάμπιονς λιγκ ως μέσο εξιλέωσης για τις εντός συνόρων αποτυχίες. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις (Γκαλάσεκ, Σνάιντερ, Πιενάαρ, Γκριγκέρα στον "Αίαντα", Βερόν, Ρεκόμπα, Τζανέτι στους "νερατζούρι"), αλλά οι Ιταλοί υπερισχύουν σημαντικά σε εμπειρία.

CINDERELLA MEN… Όποια από τις Ρέιντζερς ή Βιγιαρεάλ κι αν προκριθεί στους "8", θα πρόκειται για έκπληξη. Οι Σκοτσέζοι, που παραπαίουν ακόμη και στο χαμηλών προσδοκιών εθνικό τους πρωτάθλημα, έχουν να παίξουν τέτοια εποχή στο Τσάμπιονς λιγκ από το μακρινό 1993! Η Βιγιαρεάλ, πάλι, αναθάρρησε κάπως με την είδηση ανάρρωσης του Ρικέλμε, αλλά παραμένει "δύστοκος" στο γκολ, όσο δεν βρίσκει στόχο ο Φορλάν.