Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( προσπέρασε τον ριβέρα :: 9/2/2006 19:20:42) 

ΣΕΦΤΣΕΝΚΟ

Προσπέρασε τον Ριβέρα

Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Μίλαν είναι πλέον ο Αντρέι Σεφτσένκο. Ο Ουκρανός με τα δύο του γκολ επί της Τρεβίζο (5-0), έφτασε τα 165 γκολ και προσπέρασε τον θρυλικό Τζιάνι Ριβέρα (164). Υπολείπεται, πάντως, κατά πολύ του Σουηδού Γκούναρ Νόρνταλ, που άφησε παρακαταθήκη 221 γκολ από το '50. Ο Σεφτσένκο, που ανήκει στη Μίλαν από το 1999, μετρά 122 γκολ στη serie A, 34 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 9 στο κύπελλο Ιταλίας.

ΙΝΤΕΡ ΚΑΛΕΙ ΕΡΙΚΣΟΝ! Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, και δεύτερος κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος "φλερτάρει" με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον για τη νέα σεζόν… Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sun", η Ίντερ προσέγγισε τον Σουηδό τεχνικό προσφέροντάς του τρία εκατ. ευρώ ετησίως για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής, με προπονητή το αγαπημένο του παιδί -από τις κοινές τους μέρες σε Σαμπντόρια, Λάτσιο- Ρομπέρτο Μαντσίνι.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ σε ηλικία 84 ετών ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας στο διάστημα 1977-82, Ρον Γκρίνγουντ. Ο εκλιπών είχε οδηγήσει τη Γουέστ Χαμ στην κατάκτηση του Κυπελλούχων (1965), ενώ στο Μουντιάλ '82 αποκλείστηκε χωρίς να χάσει(!) από τα ημιτελικά.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ κερδίζει για τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Η τεχνική επιτροπή επέλεξε τους Μάρτιν Ο'Νιλ, Άλαν Κέρμπισλι και Στιούαρτ Πιρς για τον "διάδοχο" του Σβεν Γκόραν Έρικσον.