Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παραδειγματικη τιμωρια στον αστερα της εθνικης αιγυπτου :: 8/2/2006 20:04:59) 

Το επεισόδιό του με τον προπονητή Χασάν Σεχάτα, στοίχισε στον Μίντο τη θέση του στην εθνική Αιγύπτου…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

"Αποκεφαλισμός" Μίντο

Η εικόνα που παρουσίασε η εθνική Αιγύπτου στη διάρκεια του ημιτελικού με τη Σενεγάλη, με τον αστέρα της ομάδας, Αχμέντ Χοσάμ Μίντο, να "λούζει" με ύβρεις και να απειλεί με ξυλοδαρμό τον προπονητή του, Χασάν Σεχάτα, ντρόπιασε διεθνώς τους διοργανωτές του 25ου κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Γι' αυτό και οι "φαραώ" έσπευσαν μερικές ώρες αργότερα να αποκαταστήσουν το κύρος τους με μια σκληρή απόφαση, που μπορεί να τους στοιχίσει αγωνιστικά, ωστόσο ενισχύει το γόητρό τους.

ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΝ του δεύτερου ο πιο αγαπητός σύγχρονος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής, ο Μίντο τιμωρήθηκε με εξάμηνο(!) αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα της εθνικής ομάδας και χάνει τον αυριανό τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πάντως η "καρατόμηση" του 24χρονου -γνωστού ως οξύθυμου- επιθετικού της Τότεναμ, έγινε δυσμενώς αποδεκτή από τους συμπαίκτες του.

ΑΚΟΜΗ και ο ίδιος ο 40χρονος Χοσάμ Χασάν, που μετά από δύο "κούπες" σε αφρικανικά κύπελλα Εθνών (1986, 1998) ετοιμάζεται για άλλον έναν τελικό, τόνισε πως "ο Μίντο ήταν απαραίτητος για τον τελικό. Η αποπομπή του ήταν υπερβολική"…

Ο ΙΔΙΟΣ ο Μίντο, πάντως, δεν έδειξε να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της απρέπειάς του: "Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς, αλλά δεν ήμουν τόσο κακός που να δικαιολογείται η αντικατάστασή μου! Αν έμενα στο ματς, θα πετύχαινα σίγουρα γκολ"… Παραδόξως, το νικητήριο γκολ πέτυχε ο παίκτης που αντικατέστησε τον Μίντο, ο νεαρός Αμρ Ζακί.