Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με γκολ του "πρωταρη" σαμαρα η εθνικη 1-0 τη λευκορωσια :: 28/2/2006 21:45:03) 

Ο Γιώργος Σαμαράς θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει στον Κόβμπα και θα καταλήξει στα δίχτυα των Λευκορώσων.

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑΡΗ" ΣΑΜΑΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ 1-0 ΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Επιστροφή στο μέλλον

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε η ανανεωμένη Εθνική ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στο πρώτο της παιχνίδι για το τουρνουά της Κύπρου, όπου επικράτησε με 1-0 επί της Λευκορωσίας χάρις σε ένα γκολ του ''ρούκι'' Γιώργου Σαμαρά Ο νεαρός επιθετικός της Μάντσετσερ Σίτι, στην παρθενική του εμφάνιση, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο γενικά στα πρώτα 45 λεπτά άφησε καλές εντυπώσεις. Η Λευκορωσία δεν ήταν ομάδα για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μισό, οι παίκτες μας έδειξαν ικανοί να παίξουν γρήγορα και κυρίως να έχουν επιθετικό προσανατολισμό. Στο 15' το σουτ του Σαμαρά κόντραρε στον Κόβμπα και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Οι διεθνείς μας πίεσαν μέχρι και το ημίωρο (πολύ καλός ο Σαλπιγγίδης ως δεξί χαφ εξτρέμ), αλλά όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ο Ρεχάγκελ έκανε τέσσερις αλλαγές, που δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω, αν και στο 60' ο Λαγός με εξαιρετικό σουτ άγγιξε το 2-0. Οι Λευκορώσοι απείλησαν στο 67' όταν ο Ανατολάκης έδιωξε επί της γραμμής την κεφαλιά του Καλατσιόφ και στο 78' αλλά ο Καψής πρόλαβε τον Βλάντιμιρ Χλεμπ (αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη). Σήμερα (19.00 ΝΕΤ) η Εθνική θα αντιμετωπίσει στο ΓΣΠ της Λευκωσίας το Καζαχστάν που επικράτησε στα πέναλτι επί της Φινλανδίας με 3-0.

ΕΛΛΑΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Φύσσας (46' Λαγός), Ανατολάκης, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (58' Γιαννακόπουλος), Καραγκούνης (46' Μπασινάς), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Χαριστέας (70' Κυργιάκος).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Χουτόφσκι, Κίφιλτσικ (46' Τιχόροφ), Ομιελάντσουκ, Σχτάνιουκ, Κόβμπα (46' Κοντσεβόι), Χλεμπ, Μπουλίγκα (46' Σκάμπαρα), Γιούρεβιτς, Σούτσκοφ (72' Βολοντένκοφ), Κυρίτσκο (46' Καλάτσιοφ), Κιρλινένκο (46' Β. Χλεμπ).