Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εξι απο τους 17 κατηγορουμενους καταδικαστηκαν :: 28/2/2006 20:26:14) 

ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 17 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ

Σε πρώτο βαθμό ένοχοι

Ολοκληρώθηκε χθες στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σε πρώτο βαθμό, η δίκη για τα επεισόδια στον περσινό αγώνα πρωταθλήματος Άρης - Ηρακλής, που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου.

Επι της διαδικασίας, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορούμενων (εννέα από τους δεκαεπτά δεν πρόλαβαν να απολογηθούν στην συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου) και κατόπιν ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Το δικαστήριο άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και αποσύρθηκε για να συνεδριάσει.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, ανακοινώθηκε η ετυμηγορία και έξι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Γρανούζη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι ενός μηνών, με τριετή αναστολή. Δεκατέσσερις μήνες για σωματική βλάβη στον Παναγιώτη Λαγό και επτά για παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

Ένοχοι, (πάντα σε πρώτο βαθμό), κρίθηκαν και πέντε οπαδοί του Άρη οι κύριοι Φούσιας (24 μήνες), Σαράφης (18 μήνες), Μανούσος (12 μήνες), Μονόρης (12 μήνες), Ουζουνίδης (12 μήνες), όλοι με τριετή αναστολή. Και στους έξι, επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της παρουσίας τους σε αστυνομικό τμήμα όταν αγωνίζεται ο Άρης για τους επόμενους έξι μήνες.

Για τους υπόλοιπους ένδεκα κατηγορούμενους, (κρίθηκαν αθώοι για τις δύο εκ των τριών κατηγοριών) υπερίσχυσε ο νόμος 3346/2005 για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και τελικά παύθηκε η δίωξη. Στους επόμενους 18 μήνες, όμως, δεν πρέπει να υποπέσουν σε παράβαση του "αθλητικού νόμου" για να μην επανέλθει.