Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: ο ηρακλης υποδεχεται τη σκρα, στον πρωτο "τελικο" της χρονιας :: 28/2/2006 20:07:59) 

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Κλέιτον Στάνλεϊ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

ΒΟΛΕΪ: Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΚΡΑ, ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ "ΤΕΛΙΚΟ" ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

"Καθαρή" νίκη, με ή χωρίς Στάνλεϊ

Η συμμετοχή ή μη του ανέτοιμου Κλέιτον Στάνλεϊ θα φανεί στο ταραφλέξ του Ευόσμου (20.30), ωστόσο, ο στόχος του Ηρακλή θα είναι έτσι και αλλιώς ο ίδιος: Η σαρωτική επικράτηση επί της Σκρα Μπελχάτοβ, που θα σημάνει μισή πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς λιγκ.

"Το αν θα παίξω, θα το αποφασίσει ο κόουτς. Η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνομαι ακόμη έτοιμος, αφού το να πάθεις τρεις φορές διάστρεμμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ακόμη όμως κι αν δεν παίξω εγώ, είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν", τόνισε ο Στάνλεϊ, που προπονήθηκε και χθες με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ομολόγησε έμμεσα στη "M Sports" ότι δεν είναι ψυχολογικά έτοιμος για το πρώτο πραγματικά μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, όπως είναι ο σημερινός προημιτελικός του Τσάμπιονς λιγκ κόντρα στην πρωταθλήτρια Πολωνίας. Ο Αμερικανός θα βρίσκεται στην αποστολή των "κυανόλευκων", αλλά στην εξάδα ως διαγώνιος θα παίξει ο Κράβαρικ, όπως και το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Ορεστιάδα.

"ΠΡΕΠΕΙ να προσέξουμε τους Βλάζλι και Βινιάρσκι, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε σημαντικά έναν από τους δύο, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα…", δήλωσε ο Αλέκος Λεώνης, που χθες παρακολούθησε μαζί με τους παίκτες του βίντεο με αγώνες της Σκρα. Η αντικατασκοπία του Ηρακλή λειτούργησε πάντως εξαιρετικά, αφού πληροφορίες έχουν αντληθεί τόσο από τον Άντερς Κρίστιανσον, τεχνικό της βελγικής Νόλικο Μαασέικ (αντίπαλος της Σκρα στον προηγούμενο γύρο), τον Πλάμεν Κονσταντίνοφ (παίζει φέτος στην Πολωνία) αλλά και τον Μπρουκς Μπίλινγκς (ο αναπληρωματικός του Στάνλεϊ στην εθνική ΗΠΑ). Το συμπέρασμα του τεχνικού των "κυανόλευκων" είναι πως η Σκρα είναι "μια καλή ομάδα, η οποία αποτελεί τη βάση της εθνικής Πολωνίας, αλλά παρουσιάζει και πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και αυτά πρέπει να εκμεταλλευτούμε". Ο στόχος δεν θα είναι άλλος από τη νίκη με 3-0 σετ, που θα κάνει ευκολότερο τον αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας και θα ανοίξει από τώρα το δρόμο για το φάιναλ φορ της Ρώμης (25-26 Μαρτίου).