Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο βραζιλιανος εμερσον αποχαιρετησε την ξανθη :: 25/1/2006 21:16:41) 

Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΕΜΕΡΣΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Συγκίνηση και αντιδράσεις

Την ώρα που ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από το μηδέν και τα μεταγραφικά βρίσκονται στο προσκήνιο, με τις περισσότερες ομάδες να επιδίδονται σε… διορθωτικές κινήσεις, στην Ξάνθη η εικόνα είναι διαφορετική.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ

Η θερμοκρασία ήταν μόνιμα σε υψηλά επίπεδα όλο τον Ιανουάριο, μια και η Σκόντα τέθηκε στο μεταγραφικό επίκεντρο, συμμετέχοντας ενεργά στο "πάρε- δώσε". Την πόρτα της εξόδου έχουν ήδη περάσει εννέα ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως οι Λουτσιάνο και Έμερσον. Δύο παίκτες πάνω στους οποίους… χτίστηκε η φετινή Ξάνθη και ίσως κανείς δεν περίμενε ότι λίγο πριν από την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, θα παραχωρούνταν. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των οπαδών που ζητούν… εξηγήσεις από τον Χρήστο Πανόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί φέρονται να… απειλούν ακόμη και με επιστροφή των εισιτηρίων διαρκείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποδυνάμωση της ομάδας!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, πάντως, των φιλάθλων δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Έμερσον που πληροφορήθηκε τα γεγονότα, καθώς επέστρεψε χθες στην ακριτική πόλη για να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του στην Αθήνα: "Είναι συγκινητικό να βλέπεις τον κόσμο να στενοχωριέται αλλά η ζωή συνεχίζεται. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, που οι παίκτες από τη μια μέρα στην άλλη αλλάζουν ομάδες. Οι φίλαθλοι πρέπει να υποστηρίξουν την ομάδα καθώς είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών", ενώ για τη (μικρή) θητεία του στην Ξάνθη, είπε: "Ήταν πολύ ωραία περίοδος, πραγματικά μου άρεσε πολύ τόσο η ομάδα όσο και η πόλη. Η Ξάνθη είναι μια ήσυχη πόλη, με πολύ καλούς και φιλικούς ανθρώπους, που όλοι σε χαιρετάνε στον δρόμο και προσπαθούν να σε βοηθήσουν. Αισθάνθηκα πολύ ωραία από την πρώτη στιγμή".

ΠΑΡΕΛΘΟΝ αποτελούν, επίσης, οι Τζόουνς, Λέο Μινέιρο, Τσάνγκι, Γιάνσεν, Κάραμπας, Μελισσάς, Λάφατα, ενώ τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ είναι οι Μάνσο, Ζουέλα και Μπάρκογλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θρακιώτες δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις και κινούνται για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών. Ενός επιθετικού και ενός μέσου, τα ονόματα των οποίων δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μεταγραφές ουσίας και λιγότερο εντυπωσιασμού, αφού όπως δήλωσε και ο Γιάννης Ματζουράκης για την απώλεια των δύο Βραζιλιάνων: "Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά για να καλύψουμε το κενό τους". Ο Χρήστος Πανόπουλος διέψευσε φήμες που φέρνουν στην Ξάνθη τους Αναστασίου και Κονσεϊσάο, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του Ογκουνσότο.