Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κινδυνος αναβολης του αγωνα ηρακλης - οφη λογω ακαταλληλοτητας του καυταντζογλειου :: 9/2/2006 18:32:20) 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006, 15:40

ΑΥΤΗΝ την εικόνα παρουσίαζε χθες νωρίς το απόγευμα ο αγωνιστικός χώρος του… Ολυμπιακού Σταδίου της Θεσσαλονίκης, του Καυταντζογλείου. Πυκνό χιόνι καλύπτει κάθε σπιθαμή του γηπέδου!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΦΗ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟΥ

Δεν έλιωσαν οι πάγοι!

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης καθάρισαν. Το ίδιο και τα πεζοδρόμια. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημεία στην πόλη που το χιόνι δεν έχει λιώσει. Ένα από αυτά είναι και ο αγωνιστικός χώρος του Καυταντζογλείου.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Η εικόνα του χθες το μεσημέρι μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν θύμιζε. Τρεις ημέρες μετά την τελευταία νιφάδα χιονιού στο κέντρο της πόλης, το κεντρικό γήπεδο του εθνικού σταδίου ήταν καλυμμένο από πυκνό χιόνι, που σε ορισμένα σημεία έφτανε τους δέκα πόντους. Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος αναβολής του αυριανού αγώνα Ηρακλής - ΟΦΗ είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Ο πρόεδρος όμως του σταδίου Θανάσης Μήλιος, μιλώντας στη "Μ sports", εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το στάδιο εμφανίζει αυτήν την εικόνα.

"ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί αυτός ο καιρός και δεν θα υπάρξει ξαφνική επιδείνωση. Το άσχημο είναι ότι ο αγώνας ορίστηκε για το Σάββατο, καθώς υπάρχει μία μέρα λιγότερη. Σιγά σιγά τα χιόνια λιώνουν. Σε ορισμένα σημεία έχει εμφανιστεί το χορτάρι. Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη τη Δευτέρα. Στη συνέχεια υπήρχε πολύ κρύο, με αποτέλεσμα να 'πιάσει' πάγος. Εκεί που υπάρχει χορτάρι, όπως είναι τα πάρκα και τα γήπεδα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να λιώσει το χιόνι".

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ γιατί δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα απάντησε: "Αν χρησιμοποιούσαμε κάποιο μηχάνημα για να απομακρύνουμε το χιόνι, τότε θα καταστρεφόταν ο αγωνιστικός χώρος. Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν τη στιγμή, πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά".

Το βασικό ερωτηματικό όμως παραμένει: γιατί δεν έχει προβλεφθεί για το… Ολυμπιακών προδιαγραφών Καυταντζόγλειο, η ανακαίνιση του οποίου κόστισε στον Ελληνα πολίτη 50.000.000 ευρώ, κάποιος σύγχρονος τεχνητός τρόπος για την αποφυγή ανάλογων προβλημάτων;

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ή όχι του παιχνιδιού θα αποφασιστεί σήμερα, κατόπιν σχετικής επιθεώρησης του αγωνιστικού χώρου από κλιμάκιο της ΕΠΑΕ και εκπροσώπους του σταδίου. Αν δεν λιώσει το χιόνι, τότε είναι πολύ πιθανό η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να αναβάλει το παιχνίδι. Για το πρόβλημα που υπάρχει έχει ενημερωθεί ο Σάββας Κωφίδης από τον Γρηγόρη Φανάρα, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Καυταντζόγλειο.