Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κολυμβηση :: 26/1/2006 21:02:30) 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πεκίνο και τέλος για τον Ίαν Θορπ

"Αντίο" στις πισίνες σκοπεύει να πει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ο Ίαν Θορπ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "The Australian" και παρότι ο Αυστραλός σταρ της κολύμβησης υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα επταετές συμβόλαιο με εταιρεία αθλητικών ειδών. "Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, σχεδιάζω να αποσυρθώ μετά το Πεκίνο. Το συμβόλαιο με τον χορηγό μου υπάρχει και είναι σε ισχύ αν θελήσω να συνεχίσω μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2012", τόνισε ο 23χρονος πρωταθλητής.

ΣΤΙΒΟΣ: Την επανεμφάνισή της στα κουλουάρ σε ηλικία 39 ετών και έπειτα από ενάμιση χρόνο αποχής θα κάνει η Γκέιλ Ντίβερς στο μίτιγκ κλειστού στίβου που θα φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη στις 3 Φεβρουαρίου. Η Αμερικανίδα σπρίντερ και εμποδίστρια, που κατέκτησε δύο Ολυμπιακούς τίτλους στα 100μ. (1992, 1996) αλλά είχε χάσει από τη Βούλα Πατουλίδου στη Βαρκελόνη, στα 100μ. εμπόδια, δεν αγωνίστηκε πέρσι ούτε στον κλειστό ούτε στον ανοιχτό στίβο, αφού προτίμησε να ξεκουραστεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου είχε πάρει μέρος στα 100 και τα 200 μέτρα, χωρίς να ανέβει στο βάθρο.

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι η "ξεπεσμένη" Μάριον Τζόουνς θα επιστρέψει φέτος στις δέκα κορυφαίες αθλήτριες των δρόμων ταχύτητας εξέφρασε ο προπονητής της 30χρονης Αμερικανίδας, Στιβ Ρέντινγκ, ο οποίος και πέρσι είχε κάνει ανάλογες προβλέψεις, χωρίς όμως να δικαιωθεί…

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Τον επαγγελματικό παγκόσμιο τίτλο του θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Μιχάλης Αρναούτης, που θα αναμετρηθεί στο Ατλάντικ Σίτι των ΗΠΑ με τον 28χρονο Αμερικανό Μαρκ Τόμπσον. Ο ομογενής πυγμάχος, που είναι αήττητος στους 18 αγώνες της επαγγελματικής του καριέρας και είναι κάτοχος του τίτλου της WBO-NABO στα 63,5 κιλά από τον Οκτώβριο του 2004, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πόλη από την οποία κατάγεται, έχοντας την εξέδρα στο πλευρό του.