Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στην ερτ το euro 2008 :: 26/1/2006 20:06:45) 

Στην ΕΡΤ το Euro 2008

Η ΕΡΤ δικαιούται να… πανηγυρίζει. Μετά το Euro 2004, το Euro 2008, το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, η οποία εξασφάλισε και τυπικά χθες τα δικαιώματα της διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ.

ΜΕΤΑ την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς λιγκ -κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την "ελεύθερη τηλεόραση"- από την ΕΡΤ ακολουθεί και η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ως μια απόδειξη για τη σχέση εμπιστοσύνης με την ΟΥΕΦΑ, τονίζοντας μάλιστα την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων της κρατικής τηλεόρασης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΡΤ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: "Η ΕΡΤ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εξασφάλισε, κατ΄ αποκλειστικότητα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του EURO 2008. Η δημόσια τηλεόραση, συνεπής στα κορυφαία αθλητικά ραντεβού, θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας το 2008. Η ΟΥΕΦΑ με ανακοίνωσή της, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης στην ελληνική τηλεοπτική αγορά και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Επισημαίνεται ακόμη ότι η ΕΡΤ επελέγη μεταξύ πολλών τηλεοπτικών δικτύων της Ελλάδος που επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση των δικαιωμάτων".

ΣΗΜΕΡΑ, πάντως, στη μία το μεσημέρι, προηγείται η κλήρωση των προκριματικών αγώνων, με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον. Η ΝΕΤ θα συνδεθεί απευθείας με το Μοντρέ απ' όπου θα μεταδώσει την κλήρωση και το ρεπορτάζ, με την ελπίδα ότι το ελληνικό συγκρότημα θα καταφέρει ν' αποφύγει τις παγίδες. Κι όπως είπε χαριτολογώντας ο Ρεχάγκελ, μακριά από την… Αλβανία.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ και μια διευκρίνηση. Η εκπομπή η οποία είναι αφιερωμένη στον νομάρχη Αθήνας, Γιάννη Σγουρό, θα προβληθεί από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου την ίδια ώρα, η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη.