Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αναστατωση και μηνυσεις για την υποθεση "σικε" αγωνων :: 14/2/2006 21:32:23) 

Το περιβόητο πλέον άρθρο στην ιστοσελίδα "mpala.gr", προκάλεσε την άμεση αντίδραση όσων εμπλέκει.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΣΙΚΕ" ΑΓΩΝΩΝ

Τους πήρε η… μπάλα

Βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου! Άρθρο της ιστοσελίδας "mpala.gr" σύμφωνα με το οποίο εμπλέκονται οι Θεσσαλονικείς διαιτητές Α' εθνικής, Θεόφιλος Φωτιάδης και Απόστολος Νικολαΐδης σε κύκλωμα σικέ αγώνων, ήρθε να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά του πολύπαθου χώρου.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια μέσω της ιστοσελίδας ο συνάδέλφος Άλκης Φιτσόπουλος και πλέον αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί, ότι οι καταγγελίες δεν είναι σενάρια νοσηρής φαντασίας, αλλά απηχούν την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, μάνατζερ παικτών, που δήλωνε φίλος των δύο διαιτητών ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της Καλλιθέας, Νίκο Σαλευρή, και του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό, και τους ζήτησε να μεσολαβήσει στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των αγώνων Καλλιθέας-Λάρισας (2-1), Καλλιθέας-Ατρόμητου (2-3) με αντάλλαγμα να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή-πελάτη του. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Καλλιθέας αποδέχθηκε την πρόταση, το επιθυμητό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε, αλλά ουδέποτε ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας του τον προτεινόμενο παίκτη, ενώ στη δεύτερη περίπτωση και το αποτέλεσμα ήρθε και η μεταγραφή έγινε.

ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ φέρεται να εμπλέκεται και συνεργάτης του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη με το όνομα ''Αιμίλιος'', ενώ γίνεται αναφορά και στο όνομα του μέλους της ΚΕΔ, Παναγιώτη Κούτρη, ότι συχνάζει στο ίδιο στέκι με τον μάνατζερ και τους δύο διαιτητές. Το όλο ζήτημα απασχόλησε από την πρώτη στιγμή την ΕΠΑΕ, αλλά και τους εμπλεκόμενους. Ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και αγωγή αποζημίωσης 3.000.000 ευρώ εναντίον του δημοσιογράφου για την εμπλοκή του ονόματός του στην όλη υπόθεση, ενώ αστραπιαία ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλου, που ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. ''Είναι καταγγελίες που πλήττουν βάναυσα το άθλημα του ποδοσφαίρου, τους θεσμούς, και κλονίζουν την εμπιστοσύνη φιλάθλων και παικτών του ΠΡΟΠΟ για την φερεγγυότητα των αγώνων δήλωνε μέχρι και χθες ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, ζητώντας την κατά το δυνατόν συντομότερη γνωστοποίηση των συμπερασμάτων και την κατά νόμον τιμωρία κάθε εμπλεκομένου που θα διαπιστωθεί ότι φέρει ευθύνη.