Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι μαδριλενοι θελουν τον σουηδο :: 25/1/2006 19:30:18) 

ΟΙ ΜΑΔΡΙΛΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΗΔΟ

Ρεάλ καλεί Ερικσον!

Μετά την ανακοίνωση για λύση της συνεργασίας τους τον ερχόμενο Ιούλιο, η αγγλική ομοσπονδία έδωσε στον Σβεν Γκόραν Έρικσον (φωτογραφία) τη δυνατότητα να αναζητήσει από τώρα την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Και όπως φαίνεται, οι προτάσεις δεν λείπουν από τον Σουηδό τεχνικό, τον οποίο καλοβλέπει η Ρεάλ Μαδρίτης! Ο 57χρονος Έρικσον έχει επανειλημμένα απασχολήσει τη "βασίλισσα", αλλά το συμβόλαιό του αποτελούσε εμπόδιο. Στη Μαδρίτη τον εκτιμούν απεριόριστα, οπότε θεωρείται βέβαιο ότι αν δεν πει το "ναι" ο πρώτος στόχος, ο Φάμπιο Καπέλο, τότε ο Έρικσον θα αναλάβει τη Ρεάλ.

Ο ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΙΣΜΑΝ επέλεξε είκοσι οκτώ ποδοσφαιριστές για την εθνική Γερμανίας του Μουντιάλ 2006. Ο 42χρονος τεχνικός των διοργανωτών δεν επιφύλαξε εκπλήξεις, εμμένοντας στις συνήθεις επιλογές του. Οι "εκλεκτοί", από τους οποίους θα κοπούν τελικά τρεις είναι: Καν, Λέμαν, Χίλντεμπραντ (τερματοφύλακες), Φρίντριχ, Χίνκελ, Χουτ, Γιάνσεν, Λαμ, Μερτεζάκερ, Μέτσελντερ, Οβομογιέλα, Σίνκιεβιτς, Βερνς (αμυντικοί), Μπάλακ, Ντάισλερ, Σβαϊνστάιγκερ, Μπορόβσκι, Φρινγκς, Ερνστ, Χιτσλσπέργκερ, Κελ, Σνάιντερ (μέσοι), Ασαμόα, Κουράνι, Χάνκε, Κλόζε, Νεβίλ, Ποντόλσκι (επιθετικοί).

ΣΤΗ ΣΙΕΝΑ εντάσσεται εντός των ημερών ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Tuttosport", ο 30χρονος Έλληνας γκολκίπερ, που δεν έχει παίξει ούτε λεπτό στη Ρόμα από το καλοκαίρι, έχει σχεδόν συμφωνήσει για την ένταξή του στην ομάδα της Τοσκάνης. Ο Ελευθερόπουλος σε διάστημα 18 μηνών έχει προλάβει ήδη να φορέσει τρεις διαφορετικές φανέλες στην Ιταλία (Μεσίνα, Μίλαν και Ρόμα).

"ΧΡΥΣΑΦΙ" ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ποιος είπε ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι πλέον η πιο εμπορική ομάδα στον πλανήτη; Σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Telegraph", η Μάντσεστερ έχει ήδη συμφωνήσει με ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών, που τη νέα σεζόν θα διαφημίζεται στη φανέλα της αντί 18 εκατ. ευρώ ετησίως! Το τρέχον συμβόλαιό της με τη "Vodafone", που λήγει το καλοκαίρι, της απέφερε 11 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ θα ανήκει από το καλοκαίρι και ως το 2011 ο Μάρκο Μαρκιόνι. Ο ταλαντούχος μέσος της Πάρμα, που μένει ελεύθερος τον Ιούνιο, θα συνεχίσει έτσι τη μακρά παράδοση ποδοσφαιριστών που από το "Ταρντίνι" μετακόμισαν στο "Ντέλε Άλπι" (Μπουφόν, Τιράμ, Καναβάρο, Μούτου και Μπλάζι).

Ταπί στην αντεπίθεση

Μήνυση κατά πάντων, όσων υποστήριξαν δημόσια ότι οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ είχαν κάνει χρήση αναβολικών, στον τελικό του Τσάμπιονς λιγκ 1993 με τη Μίλαν (1-0), κατέθεσε ο τότε πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Μπερνάρ Ταπί. Στο επίκεντρο της νομικής διαδικασίας βρίσκεται, φυσικά, το τότε στέλεχος της 11άδας, Ζαν Ζακ Εϊντελί, που αποκάλυψε το θέμα στην εφημερίδα "Equipe". Στο πλευρό του Ταπί τέθηκαν δυο παλαιά στελέχη της Μαρσέιγ, οι Μαρσέλ Ντεσαϊγί και Φρανκ Σοζέ, ενώ αντίθετα αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα ο τότε αρχηγός, Ντιντιέ Ντεσάμπ.