Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ποινη εξι αγωνιστικων για την τουρκια για τα επεισοδια με την ελβετια :: 7/2/2006 20:30:40) 

ΠΟΙΝΗ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Διεθνής απομόνωση!

Πιο βαριά ποινή, δεν γινόταν… Η ΦΙΦΑ, ωστόσο, φαίνεται ότι κουράστηκε να ασχολείται με τα καμώματα των Τούρκων, γι' αυτό και η ποινή για τα επεισόδια που ακολούθησαν το μπαράζ με την Ελβετία τον περασμένο Νοέμβριο, είναι εξοντωτική!

Η Τουρκία υποχρεώνεται να παίξει τα έξι εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του EURO 2008 όχι μόνο κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και σε ουδέτερη έδρα, σε χώρα - μέλος της ΟΥΕΦΑ που θα απέχει τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα (συνεπώς αποκλείεται το ψευδοκράτος). Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, αλλά κι οι λοιποί αντίπαλοι της Τουρκίας στον 3ο προκριματικό όμιλο, θα επωφεληθούν από την ποινή.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, βαριές ποινές επιβλήθηκαν και στους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές: ο "καπετάν φασαρίας" Αλπάι Οτσαλάν τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές, όπως κι ο Εμρέ Μπελόζογλου, ενώ με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Σερκάν. Οι τρεις τους τιμωρήθηκαν και με βαριά πρόστιμα, όπως κι ο συνεργάτης του Φατίχ Τερίμ, Μεχμέτ Οζντιλέκ, στον οποίο επιβλήθηκε 12μηνος αποκλεισμός. Ακόμη, η τουρκική ομοσπονδία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 120.000 ευρώ…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ των Ελβετών, με έξι αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο διεθνής μέσος Μπενζαμίν Ιγκέλ - κατά συνέπεια χάνει τα τελικά του Μουντιάλ 2006 - ενώ τιμωρήθηκε κι ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής, Στέφαν Μάγερ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ είναι εφέσιμες, ενώ οι Τούρκοι έχουν τη δυνατότητα και για τρίτο βαθμό εκδίκασης, στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάννης (ΤAS), ωστόσο οι τάσεις της ΦΙΦΑ είναι ενδεικτικές για την αντιμετώπιση ενός κακού που είχε… παραγίνει με τους Τούρκους.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, διατηρείται σχετικά με τον καταρτισμό του προγράμματος αγώνων του 3ου ομίλου, αφού θα είναι καλό η Ελλάδα να παίξει εκτός έδρας με τους Τούρκους στις αρχές των προκριματικών, για την - όχι απίθανη - περίπτωση της μείωσης των έξι αγωνιστικών σε τέσσερις ή πέντε.