Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο παναθηναϊκος περασε με 1-0 απο την αδεια τουμπα :: 12/3/2006 19:21:36) 

ΤΟ ΛΑΘΟΣ: Η ολιγωρία του Φερναντέζ επέτρεψε στον Παπαδόπουλο να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΜΠΑ

Και η Ευρώπη απομακρύνεται

Σε ένα "παγωμένο" περιβάλλον στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κακοποίησαν το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που χαμογελά δεν είναι ο πρώτος!

ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη, αξιοποιώντας μία από τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε στα 90 λεπτά κι άφησε τον ΠΑΟΚ να παλεύει με τα προβλήματά του και να βλέπει, επτά στροφές πριν από το τέλος, ακόμη και την Ευρώπη να απομακρύνεται.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ το παιχνίδι ήταν μια απελπισία. Οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν στα λάθη, καμιά δεν μπορούσε να δώσει ρυθμό στο παιχνίδι και το 0-0 ήταν μια φυσική εξέλιξη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μια… υποψία ευκαιρίας στο 16΄ με τον Μίετσελ. Ο Δικέφαλος είχε χάσει τη μάχη του κέντρου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατά πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά χωρίς ουσία. Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά και στο δίλεπτο 59΄-60΄, έχασαν δύο μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 59΄ από εξαιρετική ενέργεια του Σικαμπάλα, ο Μίετσελ δεν μπόρεσε από το ύψος της μικρής περιοχής να προωθήσει τη μπάλα στην άδεια εστία και στο επόμενο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης έβαλε πλάτη τον Σέριτς και μπήκε στην περιοχή, αλλά έχασε την ισορροπία του από τζαρτζάρισμα του Κροάτη και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς.

"ΕΙΧΑ ΠΕΙ στους παίκτες στο ημίχρονο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι και να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όποιος κάνει το λάθος, θα χάσει και το παιχνίδι" είπε ο Ντουμιτρέσκου, που δικαιώθηκε έστω και κατόπιν εορτής. Ο ΠΑΟΚ έκανε στο 65΄ το μοναδικό λάθος, όταν ο Φερνάντεζ μαδούσε τη μαργαρίτα ("να βγω, να μη βγω") και ο Παπαδόπουλος τον τιμώρησε, σκοράροντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Τούμπα, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα του! Στο 71΄ ο Παπαδόπουλος έχασε χρυσή ευκαιρία για το 0-2, αλλά τον νίκησε ο Φερνάντεζ, αλλά το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 0-1. Μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε καν το σθένος ούτε να πιέσει, πόσο μάλλον τον τρόπο να κάνει ευκαιρία. "Μετά το γκολ δεν χάσαμε την ηρεμία μας και κρατήσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Αυτό που μου άρεσε στην ομάδα μου είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά κερδίσαμε, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουμε και να πάρουμε το ματς και μέχρι το τέλος, κρατήσαμε πολύ καλά τη μπάλα και δεν απειληθήκαμε" είπε ο Μαλεζάνι, που είδε τη θετική πλευρά, ενός απίστευτα κακού παιχνιδιού και από τη δική του ομάδα.

"ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ στιγμές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πάμε με θετική ενέργεια στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μίετσελ και τον Σαλπιγγίδη. Δεν έχουμε και πολλή τύχη στα τελευταία παιχνίδια" είπε από την άλλη ο Ντουμιτρέσκου, που παραδέχτηκε ότι "το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν στη μεσαία γραμμή, όπου χάθηκαν οι μάχες και δεν περνούσαν οι πάσες στους επιθετικούς". Ακόμη και μετά απ' αυτό, πάντως, "δεν μετάνιωσε που απέκλεισε από την αποστολή τον Μαλαδένη, γιατί δεν ήταν αυτό το πρόβλημα".