Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κρις γουντς :: 14/2/2006 18:22:37) 

ΚΡΙΣ ΓΟΥΝΤΣ

Από τη σύνταξη στα γήπεδα!

Ο Κρις Γουντς ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Αγγλίας, στη δεκαετία του '80, που όμως έμεινε στη σκιά του Πίτερ Σίλτον, αφού ήταν η μόνιμη ρεζέρβα του. Έτσι αν και ολοκλήρωσε την καριέρα του με 43 διεθνείς συμμετοχές, δεν έπαιξε ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ, παρά μόνο στα Euro 1988 και 1992.

Στα 46 του χρόνια πλέον, ο άλλοτε γκολκίπερ των Ρέιντζερς, Σέφιλντ και Νόριτς εργάζεται πλέον ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Έβερτον. Οι "εφοπλιστές", μετά τις διαδοχικές απώλειες των Νάιτζελ Μάρτιν και Ρίτσαρντ Ράιτ (τραυματίες), Ίαν Τέρνερ (τιμωρημένος), έμειναν μόνο με έναν γκολκίπερ, τον νεαρό Τζον Ράντι και ο Γουντς αναγκάστηκε να ενταχθεί στην ομάδα! Για καλό της Έβερτον, η ομοσπονδία έδωσε ειδική άδεια για εκπρόθεσμη μεταγραφή τερματοφύλακα (πιθανότατα θα αποκτηθεί ο Εσθονός Μάρτιν Πόομ, που περισσεύει στην Άρσεναλ) κι έτσι ο Γουντς δεν θα χρειαστεί να αγωνιστεί στα 46 του.

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ προτιμά από την αντίστοιχη της Αγγλίας ο Γκους Χίντινκ! Όπως αποκαλύπτει η ρωσική εφημερίδα "Vedomosti", ο Ολλανδός τεχνικός της Αϊντχόφεν και της εθνικής Αυστραλίας θα αναλάβει τη ρωσική εθνική από τον Αύγουστο, μετά από παρέμβαση του… Ρομάν Αμπραμόβιτς! Ο τελευταίος είναι στενός φίλος του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας, Βιτάλι Μούτκο, και μεσολάβησε ώστε να δεχτεί ο Χίντινκ.

ΧΩΡΙΣ ΒΕΡΟΝ: Τρεις εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Αργεντινός μέσος της Ίντερ, Σεμπαστιάν Βερόν. Ο 31χρονος Βερόν θα απουσιάσει μεταξύ άλλων από τις δύο αναμετρήσεις με τον Άγιαξ για τους "16" του Τσάμπιονς λιγκ.

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, που ενάμιση χρόνο τώρα στη Μαδρίτη πρόσφερε ελάχιστα στη Ρεάλ, μεθοδεύει η Νιουκάστλ! Ο Άγγλος διεθνής αμυντικός είχε στοιχίσει 19 εκατ. ευρώ το 2004, αλλά οι "ανθρακωρύχοι" ίσως τον πάρουν πίσω μόλις για 9 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ από την τεχνική ηγεσία του Τόγκο ο Στέφαν Κέσι. Ο Νιγηριανός προπονητής, που οδήγησε την άσημη αφρικανική εθνική στο πρώτο της Μουντιάλ πλήρωσε ακριβά την αποτυχία (τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, χωρίς να πετύχει ούτε γκολ) στο κύπελλο Εθνών της Αιγύπτου. Πιθανότερος διάδοχός του θεωρείται ο Γερμανός Ότο Φίστερ, που έχει μακρά εμπειρία στη "μαύρη ήπειρο" (Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Κονγκό, Σενεγάλη και Μπουρκίνα Φάσο).

ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Ιανουαρίου για την αγγλική πρέμιερσιπ αναδείχθηκε ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Άντον Φέρντιναντ. Ο 21χρονος αδελφός του φημισμένου Ρίο οδήγησε τα "σφυριά" σε εντυπωσιακές εμφανίσεις και "χτυπά" με αξιώσεις την…πόρτα της εθνικής Αγγλίας.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χάσει την πρώτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα ο Ντιντιέ Ντρογκμπά! Ο διεθνής επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού επέστρεψε με πρόβλημα στο γόνατο από το κύπελλο Εθνών Αφρικής…