Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παραμονεύει το απροσδόκητο στο ντέρμπι :: 13/1/2006 19:10:00) 

Παραμονεύει το απροσδόκητο στο ντέρμπι

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Πολύ περίεργο το σημερινό τοπικό ντέρμπι του Ιβανώφειο, μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Είναι πολύ λυπηρό, δύο ιστορικές ομάδες να βρίσκονται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Ο θάνατός σου η ζωή μου θα μπορούσε να είναι ένας από τους τίτλους που θα μπορούσαν να δοθούν για το σημερινό, μεγάλο κατά τα άλλα, παιχνίδι.

Ειδικά για τον Ηρακλή, που έχει μια νίκη λιγότερο από τον ΠΑΟΚ θα έλεγα χαρακτηριστικά ότι παίζει κυριολεκτικά την επιβίωσή του.

Με μια πιθανή νίκη παίρνει προσωρινό οξυγόνο, για να συνεχίσει τη μάχη για τη σωτηρία του.

Σε αντίθετη περίπτωση, αυτομάτως, θα μετατραπεί σε φαβορί για υποβιβασμό μαζί με τον Κολοσσό, που θεωρητικά ελπίζει μόνον σε ένα "θαύμα" για να σωθεί.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ με τρεις νίκες στο ενεργητικό του έχοντας κερδίσει δύο παιχνίδια εκτός έδρας (Πανελλήνιο και Ολύμπια) και ένα στην έδρα του (Κολοσσό) με μια πιθανή νίκη αναπνέει βαθμολογικά και λογικά πολύ δύσκολα στη συνέχεια θα κινδυνέψει. Αν χάσει όμως σήμερα, τότε τα πράγματα μπερδεύονται και θα έχει μόνιμα άγχος όσον αφορά την υπόθεση - σωτηρία.

Άλλη μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα του σημερινού ντέρμπι είναι, ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της γνωστής τιμωρίας του γηπεδούχου. Σίγουρα, το γεγονός αυτό ευνοεί περισσότερο τα σχέδια του φιλοξενούμενου. Ένα είναι σίγουρο πάντως, ότι θα υπάρχει μεγάλο άγχος και στα δύο στρατόπεδα και λογικά το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Προσωπικά, πιστεύω, ότι στο σημερινό ντέρμπι θα μετρήσει ιδιαίτερα η τακτική των δύο πάγκων και ο έλεγχος του ρυθμού. Πάνω από όλα όμως, θα μετρήσει το πάθος, η ψυχή και η καλή μέρα κάποιων παικτών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα τους.

Ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του Τρε Σίμονς και του Εντιαγέ, γεγονός που σίγουρα απασχολεί ιδιαίτερα και τον Γιούρι Ζντόβτς προκειμένου να καταστρώσει τα σχέδιά του, γιατί είναι ελάχιστη η χρονική παρουσία τους στον ΠΑΟΚ.