Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο κωστικος αναζητει λυσεις εκ των εσω :: 19/1/2006 21:58:06) 

Ακόμη και στο κέντρο της άμυνας υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί ο Θόδωρος Ζαγοράκης.

Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Αλχημείες άμυνας

Από την ώρα, που έφυγε ο Φατίχ Ακιέλ, ο Γιώργος Κωστίκος ψάχνει τρόπους να καλύψει το δεξιό άκρο. Τώρα, ο πονοκέφαλος είναι το κέντρο της άμυνας!

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Τα προβλήματα ήρθαν μαζεμένα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ έμεινε από κεντρικούς αμυντικούς, ενόψει του αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο. Ο Ουντέζε συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες εναντίον της Ξάνθης, ο Καρυπίδης είναι τραυματίας (τράβηγμα στον τετρακέφαλο), ο Μέγκαχεντ έχει χάσει όλη τη σεζόν (παραμένει στην πατρίδα του, στο τέλος του μήνα επιστρέφει) και… τι απομένει; Ο Χασιώτης και ο 20χρονος Μαλεζάς (με μόλις 15 λεπτά στην Α' εθνική), δύο παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά (καλοί στο ψηλό, αλλά όχι και στο χαμηλό παιχνίδι), είναι οι μοναδικοί κεντρικοί αμυντικοί, που είναι προς το παρόν διαθέσιμοι. Ο Κωστίκος υπολόγιζε ότι κάποια στιγμή θα γύριζε στο κέντρο της άμυνας τον Μπαλάφα, ο οποίος έχει παίξει αυτή τη θέση στην Άρτα και πιστεύει ότι έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να κάνει καριέρα στην άμυνα, αλλά κι αυτός χρεώθηκε με την τέταρτη κάρτα του εναντίον της Ξάνθης και δεν μπορεί να παίξει στο Περιστέρι.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λύση του Κωστίκου, πλέον, εφόσον ο Καρυπίδης δεν αποθεραπευτεί μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή (παραμένει αμφίβολο…), λέγεται Ζαγοράκης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει ξαναπαίξει σ' αυτή τη θέση, αλλά ο προπονητής του Δικεφάλου πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σ' αυτό το ρόλο. Μετά την επιστροφή του από την Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται με την Εθνική κι αν δεν αλλάξει κάτι με τον Καρυπίδη, στις τελευταίες προπονήσεις πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα δοκιμάσει τον Ζαγοράκη στο κέντρο της άμυνας, με έναν εκ των Χασιώτη ή Μαλεζά. Τα προβλήματα είναι γενικώς πολλά τον τελευταίο καιρό για τον Κωστίκο, που δεν μπορεί να στηριχτεί σ΄ έναν βασικό κορμό παικτών, αφού οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες δίνουν και παίρνουν.

Εκτός των άλλων, νοκ άουτ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι και ο Εγκωμίτης, ενώ στα στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται και ο Χαραλάμπους, που λόγω τραυματισμού (σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών), δεν είχε παίξει εναντίον της Ξάνθης.