Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η γαλλικη ομαδα επομενη αντιπαλος του αρη :: 7/2/2006 22:51:42) 

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Σειρά έχει η Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν θα είναι αντίπαλος του Άρη στην προσπάθεια των "κίτρινων" να φτάσουν στα ημιτελικά του ULEB Cup. Η γαλλική ομάδα, με ιστορία και παράδοση δεκαετιών στο χώρο του γαλλικού μπάσκετ, απέκλεισε τη Ζελέζνικ στη β' φάση της διοργάνωσης και τίθεται αντιμέτωπη του Άρη στα προημιτελικά. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Λιόν στις 28 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο Αλεξάνδρειο στις 7 Μαρτίου. Η γαλλική ομάδα παρά την ήττα της με 78-69 από τη Ζελέζνικ πέρασε στα προημιτελικά καθώς είχε πεικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι 90-67

Η ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ τερμάτισε στην 3η θέση στον όμιλό της με ρεκόρ 6-4 και αντιμετώπισε δυο φορές τον Πανιώνιο, τον οποίο κέρδισε και στη Γαλλία και στο "Ελληνικό". Προπονητής της γαλλικής ομάδας είναι ο Κλοντ Μπερζό, ομοσπονδιακός τεχνικός των "τρικολόρ", που το καλοκαίρι έχασαν -με το τρίποντο του Διαμαντίδη- από την Εθνική ομάδα τη θέση τους στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα της Λιόν στη διοργάνωση είναι οι Αμάρα Σι (12,3π.), Τσαρλς Γκέινς (11,5) και Άντονι Λεβέρ (10,5).

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, το οποίο έχει κατακτήσει 17 φορές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 14 νίκες και πέντε ήττες. Στο παλμαρέ της υπάρχουν επίσης επτά κύπελλα Γαλλίας, αλλά κανένας ευρωπαϊκός τίτλος, παρ' όλο που η ομάδα παίζει χρόνια στην Ευρωλίγκα και σε υψηλό επίπεδο.