Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μουσειο αθλητισμου :: 27/2/2006 20:32:03) 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Λανίτου-Καβουνίδου για την έκθεση στίβου

Την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της έκθεσης στίβου, η οποία λειτουργεί στο μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, εξέφρασε η Δομνίτσα Λανίτου-Καβουνίδου, η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1936. "Χαίρομαι που τα νέα παιδιά θα δουν θέματα από μια εποχή, κατά την οποία αγωνιζόμασταν και ιδρώναμε για το μεγαλείο του αθλητισμού, χωρίς χρήματα και υλικά αγαθά. Μόνο για τη δόξα", τόνισε η 93χρονη πρωταθλήτρια, που αποτέλεσε σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στίβου θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή (19.30) από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΙΑΑΦ, Μίνωα Κυριακού.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: Με χαμόγελα επέστρεψε από το Τορίνο η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή, που ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Χειμερινών Αγώνων, χάρη στα πλασαρίσματα του Βασίλη Δημητριάδη (23ος στο σλάλομ του αλπικού σκι) και του Λευτέρη Φάφαλη (29ος στο σπριντ του σκι αντοχής).

ΤΕΝΙΣ: Στο Νο. 85 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών παρέμεινε η Λένα Δανιηλίδου για δεύτερη εβδομάδα. Αμετακίνητος διατηρήθηκε και ο Μάρκος Παγδατής, στο Νο. 27 των ανδρών.